• منابع فارسی…………………………………………………………………………………………………………….103
  • منابع غیرفارسی………………………………………………………………………………………………………..110

ضمائم……………………………………………………………………………………………………………………………….122

 

فهرست جـداول

عنوان                                                                                                                     صفحه

جدول (1-1).  سطح زیر کشت گندم در سال زراعی 87-86 به تفکیک استان ها…………………….. 7

جدول (1-2). برنامه تولید گندم آبی و دیم در شهرستان های استان لرستان …………………………… 8

جدول (3-1). میزان دمای ماهانه در سال 1387 در دشت سیلاخور……………………………………… 38

جدول (3-2). میزان رطوبت در ماههای مختلف سال 1387 در دشت سیلاخور………………………. 39

جدول (4-1). نتایج تجزیه واریانس صفات اندازه گیری شده در آزمایش ……………………………… 53

جدول (4-2). تجزیه همبستگی بین صفات مورد مطالعه……………………………………………………. 97

 

 

فهرست اشكال و نمودارها

عنوان                                                                                                                          صفحه

شكل (3-1). نمایی از جوانه زنی بذور در سطح مزرعه آزمایشی…………………………………………. 44

شكل (3-2). نمایی از سبز شدن بذور در سطح مزرعه آزمایشی………………………………………….. 44

شكل (3-3). نمایی از پنجه دهی بذور در سطح مزرعه آزمایشی…………………………………………. 45

شكل (3-4). نمایی از شروع مرحله سنبله دهی در سطح مزرعه آزمایشی………………………………. 45

شكل (3-5). نمایی از تشکیل سنبله در بوته در سطح مزرعه آزمایشی…………………………………… 46

شكل (3-6). نمایی از سنبله های تشکیل شده در یک کرت آزمایشی…………………………………… 46

شكل (3-7). نمایی از تشکیل سنبله ها در سطح مزرعه آزمایشی…………………………………………. 47

شكل (3-8). نمایی از شروع مرحله رسیدگی در سطح مزرعه آزمایشی…………………………………. 47

شكل (3-9). نمایی از مرحله رسیدگی در یک کرت آزمایشی…………………………………………….. 48

شكل (3-10). نمایی کلی از مرحله رسیدگی در سطح مزرعه آزمایشی…………………………………. 48

شكل (3-11). نمایی از برداشت محصول در سطح مزرعه آزمایشی……………………………………… 49

شكل (3-12). نمایی از برداشت محصول بوسیله کمباین در سطح مزرعه آزمایشی…………………… 49

شكل (3-13). نمایی از کاه و کلش باقی مانده پس از برداشت محصول………………………………… 50

نمودار (4-1-1). اثر تاریخ كاشت بر درصد سبز مزرعه…………………………………………………….. 55

نمودار (4-1-2). اثر نوع رقم بر درصد سبز مزرعه…………………………………………………………… 55

نمودار (4-1-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر درصد سبز مزرعه…………………………….. 56

نمودار (4-2-1). اثر تاریخ كاشت بر تعداد بوته در واحد سطح ………………………………………….. 58

نمودار (4-2-2). اثر نوع رقم بر تعداد بوته در واحد سطح ……………………………………………….. 58

نمودار (4-2-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر تعداد بوته در واحد سطح …………………. 58

نمودار (4-3-1). اثر تاریخ كاشت بر تعداد پنجه در بوته ………………………………………………….. 61

نمودار (4-3-2). اثر نوع رقم بر تعداد پنجه در بوته  ………………………………………………………. 61

نمودار (4-3-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر تعداد پنجه در بوته ………………………….. 61

دانلود پایان نامه

 

نمودار (4-4-1). اثر تاریخ كاشت بر تعداد سنبله در بوته …………………………………………………. 63

نمودار (4-4-2). اثر نوع رقم بر تعداد سنبله در بوته  ………………………………………………………. 64

نمودار (4-4-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر تعداد سنبله در بوته …………………………. 64

نمودار (4-5-1). اثر تاریخ كاشت بر تعداد دانه در سنبله  …………………………………………………. 66

نمودار (4-5-2). اثر نوع رقم بر تعداد دانه در سنبله ……………………………………………………….. 66

نمودار (4-5-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر تعداد دانه در سنبله…………………………… 66

نمودار (4-6-1). اثر تاریخ كاشت بر تعداد گره در ساقه اصلی……………………………………………. 68

نمودار (4-6-2). اثر نوع رقم بر تعداد گره در ساقه اصلی ………………………………………………… 68

نمودار (4-6-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر تعداد گره در ساقه اصلی…………………… 68

نمودار (4-7-1). اثر تاریخ كاشت بر ارتفاع بوته……………………………………………………………… 71

نمودار (4-7-2). اثر نوع رقم بر ارتفاع بوته…………………………………………………………………… 71

نمودار (4-7-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر ارتفاع بوته……………………………………… 71

نمودار (4-8-1). اثر تاریخ كاشت بر عملكرد بیولوژیك……………………………………………………. 73

نمودار (4-8-2). اثر نوع رقم بر عملكرد بیولوژیك …………………………………………………………. 74

نمودار (4-8-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر عملكرد بیولوژیك……………………………. 74

نمودار (4-9-1). اثر تاریخ كاشت بر عملکرد کاه و کلش………………………………………………….. 76

نمودار (4-9-2). اثر نوع رقم بر عملکرد کاه و کلش………………………………………………………… 76

نمودار (4-9-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر عملکرد کاه و کلش………………………….. 76

نمودار (4-10-1). اثر تاریخ كاشت بر وزن هزار دانه ………………………………………………………. 78

این مطلب را هم بخوانید :

 

نمودار (4-10-2). اثر نوع رقم بر وزن هزار دانه……………………………………………………………… 79

نمودار (4-10-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر وزن هزار دانه……………………………….. 79

نمودار (4-11-1). اثر تاریخ كاشت بر عملکرد دانه………………………………………………………….. 81

نمودار (4-11-2). اثر نوع رقم بر عملکرد دانه……………………………………………………………….. 82

نمودار (4-11-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر عملکرد دانه………………………………….. 82

نمودار (4-12-1). اثر تاریخ كاشت بر شاخص برداشت……………………………………………………. 84

نمودار (4-12-2). اثر نوع رقم بر شاخص برداشت………………………………………………………….. 85

نمودار (4-12-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر شاخص برداشت……………………………. 85

نمودار (4-13-1). اثر تاریخ كاشت بر وزن محصول کرت…………………………………………………. 87

نمودار (4-13-2). اثر نوع رقم بر وزن محصول کرت………………………………………………………. 87

نمودار (4-13-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر وزن محصول کرت…………………………. 87

نمودار (4-14-1). اثر تاریخ كاشت بر درصد پروتئین ……………………………………………………… 89

نمودار (4-14-2). اثر نوع رقم بر درصد پروتئین…………………………………………………………….. 89

نمودار (4-14-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر درصد پروتئین………………………………. 90

نمودار (4-15-1). اثر تاریخ كاشت بر شاخص سختی دانه ……………………………………………….. 91

نمودار (4-15-2). اثر نوع رقم بر شاخص سختی دانه………………………………………………………. 91

نمودار (4-15-3). اثر متقابل تاریخ كاشت در نوع رقم بر شاخص سختی دانه………………………… 92

  

فصل اول

کلیات

مقدمه

غلات و بویژه گندم یکی از مهمترین تولیدات غذایی برای انسان می باشند. تقریباً 55% از پروتئین ها،
15% چربی ها،70% گلوسید و به طور کلی 55-50% کالری مصرف شده توسط انسان در دنیا به وسیله غلات تأمین می گردد. غلات نقش ویژه و مهمی در الگوی مصرف هر کشوری را در دنیا دارد و به همین دلیل از دیرباز حکومت های حاکم بر دنیا برخوردی فعال در جهت ازدیاد غلات بویژه گندم مورد نیاز کشور خود کرده اند. گندم در محدوده وسیعی از شرایط آب و هوایی جهان رشد می کند و در حقیقت این گیاه از سازگارترین گونه های غلات است.

با تحقق پدیده ای به نام انقلاب سبز، بعضی از کشورها بویژه هندوستان و ترکیه در آسیا و مکزیک در قاره آمریکا توانستند با افزایش عملکرد گندم به مرحله خودکفایی راه یابند. به طوری که مصرف سرانه هندوستان از 4/23 کیلوگرم در سال 1967 به 50 کیلوگرم در سال 1981 رسیده است (نورمحمدی و همکاران، 1376). در ایران با توجه به اینکه چند سالی بیشتر از خودکفایی گندم نمی گذرد، بنابراین نیاز به مطالعات و تحقیقات بیشتر و گسترده تری احساس می شود تا بتوان ضمن حفظ این خودکفایی به میزان عملکرد کشور بیافزاییم. توجه روز افزون جهانی به تولید هرچه بیشتر گندم از یک طرف به منظور تأمین بخشی از نیازهای بشری و از طرفی جهت خنثی کردن سیاست های استعمارگرانه ابرقدرت ها در زمینه این محصول استراتژیک، جهاد عظیمی را در سراسر عالم در زمینه های دایر کردن زمین های بایر و افزایش سطح زیر کشت و بالا بردن میزان بهره دهی واحدهای کشاورزی، ضمن توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و حاصلخیزی خاک و اصلاح بذر و تهیه بذور مقاوم و تحول در سیستم آبیاری و مبارزه با آفات گیاهی و غیره برانگیخته است (خانجانی، 1385 ). مناطق معتدل که لرستان نیز جزء این مناطق

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...