پایان نامه ارشد: بررسی پاسخ ژنوتیپهای برنج به سطوح مختلف نیتروژن محلول غذایی در شرایط غلظت معمولی و غنی شده دی اکسید کربن |
1-4- اهداف انجام تحقیق……………………………………………………………… 3
فصل دوم: بررسی منابع
2-1- اهمیت گیاه برنج…………………………………………………………………. 4
2-2- ویژگی های گیاه شناسی……………………………………………………….. 5
2-3- ویژگی های اکولوژیکی…………………………………………………………… 6
2-4- اهمیت کود نیتروژن………………………………………………………………. 6
2-5- تغییر اقلیم و نقش فعالیت های بشری………………………………………… 7
2-6- گازهای گلخانه ای………………………………………………………………. 8
2-7- سناریوهای اقلیمی آینده جهان……………………………………………….. 9
2-8- تغییر اقلیم و تولید محصولات زراعی…………………………………………… 12
2-9- تثبیت دی اکسید کربن………………………………………………………….. 12
2-9-1- نقش غلظت دی اکسید کربن در تثبیت کربن توسط گیاه……………….. 12
2-9-2- نقش نیتروژن در تثبیت کربن توسط گیاه…………………………………… 14
2-10- غلظت نیتروژن بافت گیاهی…………………………………………………… 14
2-10-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن………………………………………………. 14
2-10-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………….15
2-11- رنگدانه های فتوسنتزی………………………………………………………. 15
2-11-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن……………………………………………….. 15
2-11-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………… 16
2-12- پیامدهای تغییرات بیوشیمیایی و سلولی ناشی از افزایش غلظت دی اکسید کربن….16
2-13- سطح برگ…………………………………………………………………….. 18
2-13-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن……………………………………………… 18
2-13-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………. 19
2-14- تولید ماده خشک و عملکرد دانه…………………………………………… 20
2-14-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن…………………………………………….. 20
2-14-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………. 20
2-15- ویژگی های فیزیولوژیکی……………………………………………………..21
2-15-1- نقش غلظت دی اکسید کربن………………………………………….. 21
2-15-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………. 21
2-16- تنوع ژنتیکی…………………………………………………………………. 22
2-16-1- پاسخ به دی اکسید کربن……………………………………………….. 22
2-16-2- پاسخ به نیتروژن…………………………………………………………… 23
این مطلب را هم بخوانید :
2-17- برهمکنش دی اکسید کربن و نیتروژن…………………………………….. 23
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- مواد ژنتیکی و نحوه تهیه………………………………………………………. 24
3-2- محلول غذایی مورد استفاده و نحوه کشت…………………………………. 24
3-3- نحوه اجرای طرح………………………………………………………………… 25
3-3-1- آزمایش اول…………………………………………………………………… 25
3-3-2- آزمایش دوم………………………………………………………………….. 26
3-4- صفات مورد بررسی و نحوه اندازه گیری……………………………………. 26
3-4-1 ارتفاع گیاهچه……………………………………………………………….. 26
3-4-2- طول ریشه…………………………………………………………………… 26
3-4-3- تعداد پنجه……………………………………………………………………. 26
3-4-4- حجم ریشه…………………………………………………………………… 27
3-4-5- سطح برگ…………………………………………………………………….. 27
3-4-6- وزن خشک گیاه…………………………………………………………….. 27
3-4-7- سهم ریشه از وزن خشک کل……………………………………………… 27
3-4-8- شاخص سبزینگی (عدد کلروفیل)………………………………………….. 27
3-4-9- غلظت کلروفیل و کاروتنویید………………………………………………….. 27
3-4-10- غلظت نیتروژن بافت گیاهی……………………………………………….. 28
3-4-11- کارایی نیتروژن………………………………………………………………. 31
3-4-12- محتوای نیتروژن……………………………………………………………. 31
3-4-13- کارایی مصرف نیتروژن……………………………………………………… 31
3-4-14- نسبت غلظت نیتروژن ریشه به اندام هوایی…………………………… 31
3-5 تجزیه و تحلیل آماری……………………………………………………………. 31
3-5-1- آزمایش اول………………………………………………………………….. 31
3-5-2- آزمایش دوم…………………………………………………………………. 31
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- آزمایش اول: بررسی پاسخ ژنوتیپهای برنج به سطوح معمول و کاهش یافته غلظت نیتروژن محلول غذایی یوشیدا در مرحله رشد رویشی……………………..32
4-1-1- ارتفاع گیاه…………………………………………………………………… 32
4-1-2- تعداد پنجه در بوته………………………………………………………….. 33
4-1-3- شاخص سبزینگی………………………………………………………….. 33
4-1-4- سطح برگ…………………………………………………………………… 34
4-1-5- طول و حجم ریشه…………………………………………………………. 34
4-1-6- وزن خشک گیاه……………………………………………………………… 35
4-1-8- گروه بندی ژنوتیپها………………………………………………………….. 37
آزمایش دوم: ارزیابی پاسخ ژنوتیپهایی با پاسخ متفاوت به کمبود نیتروژن، نسبت به افزایش غلظت دی اکسید کربن هوا……42
4-2- برداشت اول (مرحله رشد رویشی)…………………………………………. 42
4-2-1- شاخص سبزینگی (عدد کلروفیل متر)……………………………………. 42
4-2-2- سطح برگ…………………………………………………………………… 44
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 02:11:00 ب.ظ ]
|