1-4- اهداف انجام تحقیق……………………………………………………………… 3

فصل دوم: بررسی منابع

2-1- اهمیت گیاه برنج…………………………………………………………………. 4

2-2- ویژگی های گیاه شناسی……………………………………………………….. 5

2-3- ویژگی های اکولوژیکی…………………………………………………………… 6

2-4- اهمیت کود نیتروژن………………………………………………………………. 6

2-5- تغییر اقلیم و نقش فعالیت های بشری………………………………………… 7

2-6- گازهای گلخانه ای………………………………………………………………. 8

2-7- سناریوهای اقلیمی آینده جهان……………………………………………….. 9

2-8- تغییر اقلیم و تولید محصولات زراعی…………………………………………… 12

2-9- تثبیت دی اکسید کربن………………………………………………………….. 12

2-9-1- نقش غلظت دی اکسید کربن در تثبیت کربن توسط گیاه……………….. 12

2-9-2- نقش نیتروژن در تثبیت کربن توسط گیاه…………………………………… 14

2-10- غلظت نیتروژن بافت گیاهی…………………………………………………… 14

2-10-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن………………………………………………. 14

2-10-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………….15

2-11- رنگدانه های فتوسنتزی………………………………………………………. 15

2-11-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن……………………………………………….. 15

2-11-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………… 16

2-12- پیامدهای تغییرات بیوشیمیایی و سلولی ناشی از افزایش غلظت دی اکسید کربن….16

2-13- سطح برگ…………………………………………………………………….. 18

2-13-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن……………………………………………… 18

2-13-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………. 19

 

2-14- تولید ماده خشک و عملکرد دانه…………………………………………… 20

2-14-1- تاثیر غلظت دی اکسید کربن…………………………………………….. 20

2-14-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………. 20

2-15- ویژگی های فیزیولوژیکی……………………………………………………..21

2-15-1- نقش غلظت دی اکسید کربن………………………………………….. 21

2-15-2- نقش نیتروژن………………………………………………………………. 21

2-16- تنوع ژنتیکی…………………………………………………………………. 22

2-16-1- پاسخ به دی اکسید کربن……………………………………………….. 22

2-16-2- پاسخ به نیتروژن…………………………………………………………… 23

این مطلب را هم بخوانید :

2-17- برهمکنش دی اکسید کربن و نیتروژن…………………………………….. 23

فصل سوم: مواد و روش­ها

3-1- مواد ژنتیکی و نحوه تهیه………………………………………………………. 24

3-2- محلول غذایی مورد استفاده و نحوه کشت…………………………………. 24

3-3- نحوه اجرای طرح………………………………………………………………… 25

3-3-1- آزمایش اول…………………………………………………………………… 25

3-3-2- آزمایش دوم………………………………………………………………….. 26

3-4- صفات مورد بررسی و نحوه­ اندازه گیری……………………………………. 26

3-4-1 ارتفاع گیاهچه……………………………………………………………….. 26

3-4-2- طول ریشه…………………………………………………………………… 26

3-4-3- تعداد پنجه……………………………………………………………………. 26

3-4-4- حجم ریشه…………………………………………………………………… 27

3-4-5- سطح برگ…………………………………………………………………….. 27

3-4-6- وزن خشک گیاه…………………………………………………………….. 27

3-4-7- سهم ریشه از وزن خشک کل……………………………………………… 27

3-4-8- شاخص سبزینگی (عدد کلروفیل)………………………………………….. 27

3-4-9- غلظت کلروفیل و کاروتنویید………………………………………………….. 27

3-4-10- غلظت نیتروژن بافت گیاهی……………………………………………….. 28

3-4-11- کارایی نیتروژن………………………………………………………………. 31

3-4-12- محتوای نیتروژن……………………………………………………………. 31

3-4-13- کارایی مصرف نیتروژن……………………………………………………… 31

3-4-14- نسبت غلظت نیتروژن ریشه به اندام هوایی…………………………… 31

3-5 تجزیه و تحلیل آماری……………………………………………………………. 31

3-5-1- آزمایش اول………………………………………………………………….. 31

3-5-2- آزمایش دوم…………………………………………………………………. 31

فصل چهارم: نتایج و بحث

4-1- آزمایش اول: بررسی پاسخ ژنوتیپ‌های برنج به سطوح معمول و کاهش یافته غلظت نیتروژن محلول غذایی یوشیدا در مرحله رشد رویشی……………………..32

4-1-1- ارتفاع گیاه…………………………………………………………………… 32

4-1-2- تعداد پنجه در بوته………………………………………………………….. 33

4-1-3- شاخص سبزینگی………………………………………………………….. 33

4-1-4- سطح برگ…………………………………………………………………… 34

4-1-5- طول و حجم ریشه…………………………………………………………. 34

4-1-6- وزن خشک گیاه……………………………………………………………… 35

4-1-8- گروه بندی ژنوتیپ­ها………………………………………………………….. 37

آزمایش دوم: ارزیابی پاسخ ژنوتیپ‌هایی با پاسخ متفاوت به کمبود نیتروژن، نسبت به افزایش غلظت دی اکسید کربن هوا……42

4-2- برداشت اول (مرحله رشد رویشی)…………………………………………. 42

4-2-1- شاخص سبزینگی (عدد کلروفیل متر)……………………………………. 42

4-2-2- سطح برگ…………………………………………………………………… 44

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...