پایان نامه ارشد: اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد در جیره های بر پایه اسید های آمینه کل و قابل هضم همراه با فیتاز برعملكرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی |
2-1-2-1- نژاد پلیموت روک……………………………………………. 13
2-1-2-2- نژاد برهما………………………………………………….. 13
2-1-2-3- نژاد کورنیش………………………………………………….. 13
2-1-3- گوشت مرغ……………………………………………………. 13
2-1-4- نیاز های تغذیه ای جوجه های گوشتی…………………… 14
2-2- دانه و کنجاله کنجد……………………………………………… 16
2-2-1- مشخصات گیاهشناسی کنجد……………………………… 16
2-2-2- تاریخچه کنجد………………………………………………….. 18
2-2-3- اهمیت اقتصادی کنجد………………………………………….. 18
2-2-4- برداشت دانه کنجد و استخراج روغن……………………….. 20
2-2-5- مشخصات تغذیهای دانه و کنجاله کنجد……………………… 20
2-2-6- مروری بر تحقیقات صورت گرفته بر روی کنجاله کنجد………..25
2-3- بخش اسید های آمینه………………………………………….. 28
2-3-1- قابلیت جذب اسیدهای آمینه……………………………….. 29
2-3-2- قابلیت جذب اسیدهای آمینه در طیور……………………… 29
2-3-3- تاثیر میکرو ارگانیسم های دستگاه گوارش بر قابلیت هضم….30
2-4- اسید فایتیک و آنزیم فیتاز……………………………………….. 31
2-4-1- اسید فایتیک و ساختمان آن…………………………………..32
2-4-1-1- روشهای کاهش اسید فایتیک……………………………. 36
2-4-2- آنزیم فیتاز………………………………………………………..37
2-4-2-1- منابع فیتاز……………………………………………………. 39
2-4-2-2- اثر فیتاز میکروبی بر زیست فراهمی مواد مغذی………….. 42
فصل سوم:روش تحقیق………………………………………………….. 44
3-1- محل و زمان اجراء آزمایش…………………………………………. 45
3-2- آماده سازی سالن………………………………………………….. 45
3-3- مدیریت پرورش……………………………………………………… 46
3-4- تهیه کنجاله کنجد……………………………………………………. 47
3-5- آنزیم فیتاز ناتافوس…………………………………………………. 47
3-6- آماده سازی دان و جیره ها………………………………………… 48
3-7- روش تحقیق……………………………………………………….. 50
3-8- اندازه گیری صفات………………………………………………… 51
3-8-1- اندازه گیری خوراک مصرفی……………………………………. 51
این مطلب را هم بخوانید :
3-8-2- اندازهگیری افزایش وزن بدن……………………………………. 52
3-8-3- اندازهگیری ضریب تبدیل غذایی………………………………… 53
3-9-6- اندازهگیری درصد وزن کبد، قلب و سنگدان……………………. 53
3-9-7- اندازهگیری درصد سینه………………………………………….. 54
3-9-8- اندازهگیری درصد رانها…………………………………………… 54
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها………………………………………. 55
4-1- افزایش وزن بدن……………………………………………………. 56
4-2- مصرف خوراک……………………………………………………… 59
4-3- ضریب تبدیل غذایی…………………………………………………. 62
4-4- خصوصیات لاشه…………………………………………………… 64
فصل پنجم:بحث،نتیجه گیری و پیشنهادات…………………………. 67
5-1- بحث……………………………………………………………… 68
5-2-نتیجه گیری……………………………………………………. 69
5-3- پیشنهادات…………………………………………………….. 70
منابع و ماخذ:…………………………………………………………. 71
چکیده:
این آزمایش به منظور بررسی استفاده از سطوح مختلف كنجاله كنجد و دو روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه كل و اسید های آمینه قابل هضم به همراه آنزیم فیتاز بر عملکرد، و خصوصیات لاشه در جوجه گوشتی انجام گرفت. 360 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در 12 تیمار، 3 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار تخصیص داده شدند. جوجهها به مدت 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 2 × 2 × 3 شامل سه سطح كنجاله كنجد (صفر، 12 و 24 درصد) و دو روش جیره نویسی بر پایه اسید های آمینه كل و قابل هضم به همراه دو سطح وجود و عدم وجود آنزیم فیتاز در دوره پرورش داده شدند. کلیه جیرههای آزمایشی حاوی حداقل مقادیر مواد مغذی توصیه شده انجمن ملی تحقیقات تعذیهای (1994،NRC) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل سطوح مختلف كنجاله كنجد، و آنزیم فیتاز بر روی افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی در هفتههای مختلف پرورش دارای اختلاف معنی دار بود (05/0P>). سطوح 24% کنجاله کنجد باعث افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی و كاهش وزن برخی از اجزای لاشه در هفته های مختلف پرورشی نسبت به سطوح صفر و 12% گردید (05/0P<). استفاده از روش جیره نویسی بر اساس اسید های آمینه كل سبب افزایش وزن، افزایش مصرف خوراك و كاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).استفاده از آنزیم فیتاز موجب افزایش مصرف خوراك و افزایش وزن برخی از اجزای لاشه شد (05/0P>).
فصل اول: کلیات تحقیق
1- مقدمه
امروزه مساله تامین غذا و مصرف آن به عنوان یکی از اساسی ترین موضوعات جوامع بشری در آمده است. باید عنوان کرد که رسیدن به استقلال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری جدا از تأمین امنیت غذایی عملاً بیمفهوم است. جهانی که امروزه 7 میلیارد انسان را در خود جای داده است تغذیه را مهمترین مسئله حال و آینده خود میداند. محدودیت منابع غذایی و مهمتر از آن انحصار منابع و تولید غذای میلیاردها انسان در تعدادی از کشورهای پیشرفته و توزیع نامتعادل آن در جهان تراژدی غمانگیز فقر و گرسنگی و در نهایت مرگ را برای میلیونها نفر کودک، زن و مرد را در کشورهای عقبمانده رقم
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 03:31:00 ب.ظ ]
|