پایان نامه کارشناسی ارشد: خصوصیات فیتوشیمیایی و بیولوژیکی اسانس دو گونه مرزه ایرانی |
1-4-1- گونههای موجود در ایران: 6
1-4-2- مرزه خوزستانی: 6
1-4-3- مرزه رشینگری: 7
1-4-4- مواد موثره جنس مرزه: 5
1-4-5- خواص دارویی جنس مرزه: 6
1-5- طبقه بندی گیاهان دارویی: 8
1-5-1- طبقه بندی براساس ماده موثره: 9
1-5-1-1- آلکالوئیدها: 10
1-5-1-2- گلیگوزیدها: 11
1-5-1-3- روغنهای فرار(اسانسها): 12
1-5-1-4- مواد تلخ: 14
1-5-1-5- فلاونها و فلاونوئیدها: 14
1-5-1-6-موسیلاژ: 15
1-5-1-7- ساپونینها: 15
1-5-1-8- اسید سیلیسیک: 16
1-5-1-9- تاننها: 16
1-5-2- عملکرد و نقش متابولیتهای ثانویه: 17
1-6- معرفی برخی از باکتریهای بیماریزای انسانی: 18
1-6-1- Escherichia coli : 18
1-6-2- Staphylococcus aureus : 19
1-6-3- Staphylococcus epidermidis : 19
1-6-4- Bacillus cereus : 19
1-6-5- Candida albicans : 20
فصل دوم: مروری بر پژوهشها
2-1- مروری بر پژوهشهای انجام شده روی مواد موثره گونههای مختلف مرزه: 21
2-2- مروری بر پژوهشهای انجام شده روی خاصیت ضدمیکروبی گونههای مختلف مرزه: 22
1-4-1- گونههای موجود در ایران: 6
1-4-2- مرزه خوزستانی: 6
1-4-3- مرزه رشینگری: 7
1-4-4- مواد موثره جنس مرزه: 5
1-4-5- خواص دارویی جنس مرزه: 6
1-5- طبقه بندی گیاهان دارویی: 8
1-5-1- طبقه بندی براساس ماده موثره: 9
1-5-1-1- آلکالوئیدها: 10
1-5-1-2- گلیگوزیدها: 11
1-5-1-3- روغنهای فرار(اسانسها): 12
1-5-1-4- مواد تلخ: 14
1-5-1-5- فلاونها و فلاونوئیدها: 14
1-5-1-6-موسیلاژ: 15
1-5-1-7- ساپونینها: 15
1-5-1-8- اسید سیلیسیک: 16
1-5-1-9- تاننها: 16
1-5-2- عملکرد و نقش متابولیتهای ثانویه: 17
1-6- معرفی برخی از باکتریهای بیماریزای انسانی: 18
1-6-1- Escherichia coli : 18
1-6-2- Staphylococcus aureus : 19
1-6-3- Staphylococcus epidermidis : 19
1-6-4- Bacillus cereus : 19
1-6-5- Candida albicans : 20
فصل دوم: مروری بر پژوهشها
2-1- مروری بر پژوهشهای انجام شده روی مواد موثره گونههای مختلف مرزه: 21
2-2- مروری بر پژوهشهای انجام شده روی خاصیت ضدمیکروبی گونههای مختلف مرزه: 22
فصل سوم: مواد و روشها
1-3- مواد گیاهی:……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 27
3-2- استخراج اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری: 27
3-3- آنالیز ترکیبات اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری با استفاده از دستگاهGC/MS: 27
3-4- خالص سازی میکروبهاو نگهداری آنها: 29
3-5- اسامی میکروارگانیزمهای مورد آزمایش: 29
3-6- تعیین قطر هاله عدم رشد برای مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی میکروارگانیزمها : 30
3-7- تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی میکروارگانیزمها به روش میکروبراث دایلویشن: 32
3-8- تجزیه و تحلیل آماری: 32
فصل چهارم: آنالیز و نتایج
4-1- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 34
4-2- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه رشینگری: 37
4-3- فعالیت ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 40
4-4- مقایسه میکروارگانیزمهابر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 40
4-5- تجزیه واریانسآخرین غلظت اسانس گیاه مرزه خوزستانی در روش میکروبراث دایلویشن: 43
. 4-6- حداقل غلظت بازدارندگی(MIC ) و حداقل غلظت کشندگی باکتری(MBC ) اسانس گیاه مرزه خوزستانی در روش میکروبراثدایلویشن: 43
4-7- فعالیت ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه رشینگری: 44
4-8- مقایسه میکروارگانیزمهابر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه رشینگری: 45
4-9- تجزیه واریانس آخرین غلظت اسانس گیاه مرزه رشینگری در روش میکروبراثدایلویشن: 48
4-10- حداقل غلظت بازدارندگی(MIC ) و حداقل غلظت کشندگی باکتری(MBC ) اسانس گیاه مرزه رشینگری در روش میکروبراثدایلویشن: 48
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری: 50
5-2- خاصیت ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری: 55
نتیجهگیری: 60
پیشنهادات: 60
منابع: 88
فهرست شکلها
فصل سوم:
3-1- گیاه دارویی مرزه خوزستانی: 28
3-2- گیاه دارویی مرزه رشینگری: 28
3-3- دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد استفاده در آزمایش: 31
3-4- دستگاه اسپکتروفتومتر مورد استفاده در آزمایش: 31
3-5- نمونه ای از قطر هاله عدم رشد برای مقدار MIC اسانس گیاه مرزه خوزستانی روی باکتری Escherichia coli مورد پژوهش: 33
3-6- حداقل غلظت بازدارندگی رشد اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری روی باکتری Staphylococcus aureus: 33
فصل چهارم:
4-1- کروماتوگرام ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی مورد آزمایش: 34
4-2- کروماتوگرام ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه رشینگری مورد آزمایش: 37
فصل پنجم:
5-1- دیوارهی سلولی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی: 57
فهرست نمودارها
فصل چهارم:
4-1- مقایسه میکروارگانیزم ها بر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 41
4-2- مقایسه میکروارگانیزم ها بر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه رشینگری: 46
فهرست جدولها
فصل سوم:
3-1- اسامی میکروارگانیزمهای مورد آزمایش: 29
فصل چهارم:
4-1- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 35
4-2- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه رشینگری: 38
4-3- تجزیه واریانس قطر هاله عدم رشد اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 40
4-4- مقایسه اثر متقابل نوع میکروارگانیزم و غلظت اسانس گیاه مرزه خوزستانی بر قطرهاله عدم رشد: 42
4-5- تجزیه واریانس آخرین غلظت اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 43
4-6- مقایسه میکروارگانیزمها از نظر حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) و حداقل غلظتکشندگی باکتری(MBC) اسانس گیاه مرزه خوزستانی به روش میکرو براث دایلویشن: 44
فصل سوم: مواد و روشها
1-3- مواد گیاهی:……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 27
3-2- استخراج اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری: 27
3-3- آنالیز ترکیبات اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری با استفاده از دستگاهGC/MS: 27
3-4- خالص سازی میکروبهاو نگهداری آنها: 29
3-5- اسامی میکروارگانیزمهای مورد آزمایش: 29
3-6- تعیین قطر هاله عدم رشد برای مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی میکروارگانیزمها : 30
3-7- تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی میکروارگانیزمها به روش میکروبراث دایلویشن: 32
3-8- تجزیه و تحلیل آماری: 32
فصل چهارم: آنالیز و نتایج
4-1- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 34
4-2- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه رشینگری: 37
4-3- فعالیت ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 40
4-4- مقایسه میکروارگانیزمهابر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 40
4-5- تجزیه واریانسآخرین غلظت اسانس گیاه مرزه خوزستانی در روش میکروبراث دایلویشن: 43
. 4-6- حداقل غلظت بازدارندگی(MIC ) و حداقل غلظت کشندگی باکتری(MBC ) اسانس گیاه مرزه خوزستانی در روش میکروبراثدایلویشن: 43
4-7- فعالیت ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه رشینگری: 44
4-8- مقایسه میکروارگانیزمهابر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه رشینگری: 45
4-9- تجزیه واریانس آخرین غلظت اسانس گیاه مرزه رشینگری در روش میکروبراثدایلویشن: 48
4-10- حداقل غلظت بازدارندگی(MIC ) و حداقل غلظت کشندگی باکتری(MBC ) اسانس گیاه مرزه رشینگری در روش میکروبراثدایلویشن: 48
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری: 50
5-2- خاصیت ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری: 55
این مطلب را هم بخوانید :
نتیجهگیری: 60
پیشنهادات: 60
منابع: 88
فهرست شکلها
فصل سوم:
3-1- گیاه دارویی مرزه خوزستانی: 28
3-2- گیاه دارویی مرزه رشینگری: 28
3-3- دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد استفاده در آزمایش: 31
3-4- دستگاه اسپکتروفتومتر مورد استفاده در آزمایش: 31
3-5- نمونه ای از قطر هاله عدم رشد برای مقدار MIC اسانس گیاه مرزه خوزستانی روی باکتری Escherichia coli مورد پژوهش: 33
3-6- حداقل غلظت بازدارندگی رشد اسانس گیاه مرزه خوزستانی و مرزه رشینگری روی باکتری Staphylococcus aureus: 33
فصل چهارم:
4-1- کروماتوگرام ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی مورد آزمایش: 34
4-2- کروماتوگرام ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه رشینگری مورد آزمایش: 37
فصل پنجم:
5-1- دیوارهی سلولی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی: 57
فهرست نمودارها
فصل چهارم:
4-1- مقایسه میکروارگانیزم ها بر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 41
4-2- مقایسه میکروارگانیزم ها بر مبنای قطرهاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه رشینگری: 46
فهرست جدولها
فصل سوم:
3-1- اسامی میکروارگانیزمهای مورد آزمایش: 29
فصل چهارم:
4-1- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 35
4-2- ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه مرزه رشینگری: 38
4-3- تجزیه واریانس قطر هاله عدم رشد اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 40
4-4- مقایسه اثر متقابل نوع میکروارگانیزم و غلظت اسانس گیاه مرزه خوزستانی بر قطرهاله عدم رشد: 42
4-5- تجزیه واریانس آخرین غلظت اسانس گیاه مرزه خوزستانی: 43
4-6- مقایسه میکروارگانیزمها از نظر حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) و حداقل غلظتکشندگی باکتری(MBC) اسانس گیاه مرزه خوزستانی به روش میکرو براث دایلویشن: 44
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 10:45:00 ق.ظ ]
|