دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد: اندازه گیری منوساکاریدهای لعاب گیاه مالوا نگلکتا |
یکی از روشهای استخراج صمغها و موسیلاژها، استخراج آبی است (64).
همچنین موسیلاژ استخراج شده باید به اجزای تشکیل شده خود تجزیه شود تا بتوان بر روی آن آنالیزهای لازم را انجام داد.
اندازهگیری قندها با روش فنلسولفوریک بر پایه جذب در 490 نانومتر، یک کمپلکس آروماتیک رنگی را بین فنل و کربوهیدرات تشکیل میدهد. مقدار قند موجود با مقایسه با منحنی کالیبراسیون به کمک یک اسپکتروفتومتر اندازه گرفتهمی شود. دقت روش فنل سولفوریک اسید 2% ± است (32 ،42 ،44 و 60).
کربوهیدراتها معمولا نور ماورای بنفش را جذب نمیکنند. بنابراین با افزودن یک ماده رنگساز5 به مولکول کربوهیدرات اغلب در روش جذب UV در طول موج انتخابی کربوهیدراتها تشخیص داده میشوند(28).
در مقالات گروه بزرگی از معرف های مشتقساز برای منوساکاریدها گزارش شدهاست. مثل
1-فنیل-3-متیل-5-پیرازولون(PMP)، 8-آمینوپیرن1،3،6-تریسولفونات، بنزآمیدین، FMOC-هیدرازین، فنیلایزوسیانات، 2-آمینوبنزوئیکاسید، – ρ آمینو بنزوئیکاسیداتیلاستر، آمینوپیرازین اسیدآنترانیلیک (AA) (28،44، 58 و 66).
و در نهایت ترکیبات مشتق شده برای آنالیز و شناسایی نیازمند دستگاههای آنالیزی همچون کروماتوگرافی گازی یا مایع با کارایی بالا هستند (33،42،43،44، 52 و54).
فصل اول
1-1 بیان مسئله
مساله طرح شده عبارت است از اینکه لعاب گیاه پنیرک (مالوا نگلکتا)[2] از چه منوساکاریدهایی تشکیل شده است.چهار منوساکارید گلوکوز، فروکتوز، مانوز و گالاکتوز در لعاب محلول در آب پنیرک جستجو می شوند. لذا در این تحقیق مساله اول چگونگی استخراج موسیلاژ محلول در آب از برگها و ساقه گیاه می باشد و مساله دوم جستجو وکاربرد روشی دقیق و مناسب برای تجزیه صمغ به منوساکاریدها و در نهایت کاربرد روشی برای جستجو و اندازهگیری حداقل 4 منوساکارید د
یکی از روشهای استخراج صمغها و موسیلاژها، استخراج آبی است (64).
همچنین موسیلاژ استخراج شده باید به اجزای تشکیل شده خود تجزیه شود تا بتوان بر روی آن آنالیزهای لازم را انجام داد.
اندازهگیری قندها با روش فنلسولفوریک بر پایه جذب در 490 نانومتر، یک کمپلکس آروماتیک رنگی را بین فنل و کربوهیدرات تشکیل میدهد. مقدار قند موجود با مقایسه با منحنی کالیبراسیون به کمک یک اسپکتروفتومتر اندازه گرفتهمی شود. دقت روش فنل سولفوریک اسید 2% ± است (32 ،42 ،44 و 60).
کربوهیدراتها معمولا نور ماورای بنفش را جذب نمیکنند. بنابراین با افزودن یک ماده رنگساز5 به مولکول کربوهیدرات اغلب در روش جذب UV در طول موج انتخابی کربوهیدراتها تشخیص داده میشوند(28).
در مقالات گروه بزرگی از معرف های مشتقساز برای منوساکاریدها گزارش شدهاست. مثل
1-فنیل-3-متیل-5-پیرازولون(PMP)، 8-آمینوپیرن1،3،6-تریسولفونات، بنزآمیدین، FMOC-هیدرازین، فنیلایزوسیانات، 2-آمینوبنزوئیکاسید، – ρ آمینو بنزوئیکاسیداتیلاستر، آمینوپیرازین اسیدآنترانیلیک (AA) (28،44، 58 و 66).
و در نهایت ترکیبات مشتق شده برای آنالیز و شناسایی نیازمند دستگاههای آنالیزی همچون کروماتوگرافی گازی یا مایع با کارایی بالا هستند (33،42،43،44، 52 و54).
فصل اول
1-1 بیان مسئله
مساله طرح شده عبارت است از اینکه لعاب گیاه پنیرک (مالوا نگلکتا)[2] از چه منوساکاریدهایی تشکیل شده است.چهار منوساکارید گلوکوز، فروکتوز، مانوز و گالاکتوز در لعاب محلول در آب پنیرک جستجو می شوند. لذا در این تحقیق مساله اول چگونگی استخراج موسیلاژ محلول در آب از برگها و ساقه گیاه می باشد و مساله دوم جستجو وکاربرد روشی دقیق و مناسب برای تجزیه صمغ به منوساکاریدها و در نهایت کاربرد روشی برای جستجو و اندازهگیری حداقل 4 منوساکارید در صمغ هیدرولیز شده به روش کروماتوگرافی صفحه نازک و یا کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا می باشد.
1-2 ضرورت و اهمیت موضوع
طبق مطالعات به عمل آمده ،گیاه پنیرک دارای موسیلاژ زیادی است که استخراج آن می تواند از نظر تغذیه ای و تجاری اقتصادی حایز اهمیت باشد. درضمن به علت ویسکوزیته بالای موسیلاژ پنیرک، استخراج آن از فیبرهای نامحلول دشوار است. لذا روشی با هزینه کم و بازدهی بالا برای استخراج آزمایشگاهی این ماده ضروری است.
همچنین تعیین مقدار کربوهیدرات کل موسیلاژ، میتواند راهی برای تعیین ماهیت و شناسایی ساختار باشد و نیز قدم اول برای رسیدن به منوساکاریدها است؛ که در این تحقیق از روش فنل سولفوریک استفاده می شود. سرانجام از آنجا که برای اندازهگیری منوساکاریدهای صمغها معمولا در تحقیقات قبل نمونه مورد آزمون به خارج از کشور ارسال میشد؛ لذا اندازهگیری واحدهای تشکیل دهنده ساختار کربوهیدراتها، صمغها و موسیلاژها خصوصا با روش و دستگاهی که امکان دسترسی بیشتری برای محققین و کاربران داشته باشد از اهداف این پژوهش بود.
1-3 هدف اصلی
از آنجا که هدف علمی تحقیق اندازه گیری منوساکاریدهای لعاب گیاه مالوا نگلکتا است و نظر به اینکه مقادیر و نسبت منوساکاریدهای استخراج شده از لعاب گیاه مالوا نگلکتا هنوز بخوبی شناسایی و اندازهگیری نشده است و نیز روش مورد استفاده در این تحقیق، برای اولین بار است که در اندازهگیری منوساکاریدهای این لعاب بکار می رود؛ گامی در افزایش اطلاعات و معلومات در شناخت ترکیب لعاب و خواص منحصر به فرد آن خواهد بود.
از نظر کاربردی، با توجه به ارزش و اهمیت این لعاب در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی و نیز مصرف خود گیاه در خوراکهای خاص و محلی نقاط مختلف کشور، شناسایی اجزای تشکیل دهنده این لعاب
ر صمغ هیدرولیز شده به روش کروماتوگرافی صفحه نازک و یا کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا می باشد.
1-2 ضرورت و اهمیت موضوع
طبق مطالعات به عمل آمده ،گیاه پنیرک دارای موسیلاژ زیادی است که استخراج آن می تواند از نظر تغذیه ای و تجاری اقتصادی حایز اهمیت باشد. درضمن به علت ویسکوزیته بالای موسیلاژ پنیرک، استخراج آن از فیبرهای نامحلول دشوار است. لذا روشی با هزینه کم و بازدهی بالا برای استخراج آزمایشگاهی این ماده ضروری است.
همچنین تعیین مقدار کربوهیدرات کل موسیلاژ، میتواند راهی برای تعیین ماهیت و شناسایی ساختار باشد و نیز قدم اول برای رسیدن به منوساکاریدها است؛ که در این تحقیق از روش فنل سولفوریک استفاده می شود. سرانجام از آنجا که برای اندازهگیری منوساکاریدهای صمغها معمولا در تحقیقات قبل نمونه مورد آزمون به خارج از کشور ارسال میشد؛ لذا اندازهگیری واحدهای تشکیل دهنده ساختار کربوهیدراتها، صمغها و موسیلاژها خصوصا با روش و دستگاهی که امکان دسترسی بیشتری برای محققین و کاربران داشته باشد از اهداف این پژوهش بود.
1-3 هدف اصلی
این مطلب را هم بخوانید :
از آنجا که هدف علمی تحقیق اندازه گیری منوساکاریدهای لعاب گیاه مالوا نگلکتا است و نظر به اینکه مقادیر و نسبت منوساکاریدهای استخراج شده از لعاب گیاه مالوا نگلکتا هنوز بخوبی شناسایی و اندازهگیری نشده است و نیز روش مورد استفاده در این تحقیق، برای اولین بار است که در اندازهگیری منوساکاریدهای این لعاب بکار می رود؛ گامی در افزایش اطلاعات و معلومات در شناخت ترکیب لعاب و خواص منحصر به فرد آن خواهد بود.
از نظر کاربردی، با توجه به ارزش و اهمیت این لعاب در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی و نیز مصرف خود گیاه در خوراکهای خاص و محلی نقاط مختلف کشور، شناسایی اجزای تشکیل دهنده این لعاب
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 11:47:00 ق.ظ ]
|