متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :باستان شناسی |
نمونه برداری : ……………………………………………………………………………………………………………………… 25
محدوده پوشش داده شده : ……………………………………………………………………………………………………. 26
فصل پنجم
معرفی محوطهها و یافتههای جمع آوری شده : ………………………………………………………………………… 42
فصل ششم
تحلیل ریخت شناختی یافتهها: ……………………………………………………………………………………………….. 58
فصل هفتم
تحلیل فن آوری یافتهها : ………………………………………………………………………………………………………. 67
فصل هشتم
مقایسه یافتهها با محوطههای همجوار : ……………………………………………………………………………………90
ارائه گاهنگاری نسبی : …………………………………………………………………………………………………………… 98
فصل نهم
بحث و نتیجه گیری : ……………………………………………………………………………………………………………..100
فصل دهم
منابع : ………………………………………………………………………………………………………………………………… 102
پیوست ها …………………………………………………………………………………………………….. 104
فصل اول
مقدمه :
با توجه به اهمیت خوزستان در مطالعات باستان شناسی ایران و حتی جنوب غرب آسیا , این استان و خصوصآ شمال این دشت از دیرباز مورد توجه پژوهش گران و تاریخ نویسان قرار داشته و دارد . از این رهگذر تاریخ و سرگذشت این منطقه جغرافیای بار ها و بارها مورد مطالعه و پژوهش گروه های مختلفی از ملیت های متفاوت قرار گرفته است حاصل این فعالیت ها صدها و یا حتی اگر اقرار نباشد هزاران مقاله و کتاب مربوط به این ناحیه از دوره های مختلف از زندگی انسان است .
با تمام این توصیف ها می توان ادعا کرد که با توجه به پتانسیل مناسب و وجود شواهد و مدارک بسیار از دوره سنگ در این ناحیه جغرافیایی ، هیچ گونه فعالیت علمی و باستان شناسی که به طور مستقل و تخصصی و دراز مدت برای بدست آوردن یک الگوی کلی از پراکندگی سایت ها و مکان های دورهای مختلف پارینه سنگی و وضعیت گروه های گردآورنده – شکارورز پرداخته باشد وجود نداشته و بیشتر فعالیت ها که انجام شده یا به این دوره کمتر توجه کرده اند و یا گاهآ اصلآ توجه نکرده اند . مشکل دیگر در ناحیه مذکور انتشار نکردن گزارش های باستان شناسی می باشد که به منظور مطالعه دوره پارینه سنگی در منطقه صورت گرفته و اگر هم انتشار شده گزارش های بسیار ضعیف و بی دقتی است که هیچ کمکی به روشن شدن وضعیت نمی کند و حتی اگر فرض را بر شیوه صحیح بررسی که انجام داده اند بگذاریم دسترسی به دست افزار هایی که جمع آوری کرده اند بسیار سخت و حتی ناممکن است . بنابراین با وجود علاقه شخصی اینجانب به این دوره طولانی از زندگی انسان ، و کمبود اطلاعات این دوره ، این مهم را برخود دیدم که در این راستا به انجام فعالیتی علمی – عملی بپردازم که در آن تمام سعی خود را بر شیوهای صحیح شناسایی ، نمونه برداری و مطالعه قرار دهم به امید به اینکه شاید حاصل این پژوهش بتواند کمکی به دانش ما و تمام کسانی باشد که به این دوره علاقمند هستند . یادآور می شوم که اگر اشتباه یا کاستی در این نوشتار وجود دارد تمامآ بر عهده نگارنده است .
اهداف پایان نامه :
این مطلب را هم بخوانید :
با توجه به مطالعات باستان شناختی انجام شده در منطقه خوزستان در ارتباط با چگونگی روند شکل گیری استقرار های باستانی و مکان های فرهنگی، متاسفانه مطالعات ادوار پارینه سنگی در این منطقه از سوی پژوهشگران ، با توجه به غنای دست افزارهای منتسب به این دوره به واسطه شرایط جغرافیایی و زیست محیطی همچنان ناشناخته باقی مانده است. هدف از انجام این بررسی شناخت توالی ادوار پارینه سنگی در این منطقه است که انجام آن می تواند ما را در درک و شناخت هر چه بهتر این دوره کمک کند. اهدافی که برای انجام این بررسی مد نظر قرار گرفته شد به شرح زیر است :
- تدوین نقشه باستان شناختی محدوده شرق رودخانه دز
- تعیین ارتباط محوطه های پارینه سنگی و منابع طبیعی و زیست محیطی
- تعیین تسلسل مکان های باستانی
- درک ارتباط فضای بین مکان های پارینه سنگی
- تهیه نقشه های مختلف از توزیع مکانی محوطه های پارینه سنگی در محدوده ی رودخانه دز
- مطالعه ادوار مختلف پارینه سنگی در منطقه و ارتباط آن با مناطق همجوار
تعداد صفحه : 170
قیمت : 14700تومان
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-07-02] [ 02:06:00 ب.ظ ]
|