1-2-5- ساختار گیاهی………………………………………………………………………………………………………………………9

1-2-6- تأمین مواد غذایی (انسان، دام و طیور) ………………………………………………………………………………..10

1-3- اهمیت و موارد مصرف ذرت……………………………………………………………………………………………………10

1-4- سطح زیر کشت، عملکرد و تولید جهانی ذرت………………………………………………………………………….10

1-5- میزان تولید ذرت در جهان و ایران…………………………………………………………………………………………….12

1-6- انواع گونه های جنس Zea………………………………………………………………………………………………………15

1-7- طبقه بندی ذرت بر اساس نوع نشاسته……………………………………………………………………………………….18

1-8- شرایط لازم برای جوانه زنی و سبز شدن یکنواخت…………………………………………………………………….18

1-8-1- رطوبت کافی و یکنواخت در اطراف بذر……………………………………………………………………………….18

1-8-2- تماس بذر با خاک………………………………………………………………………………………………………………19

1-8-3- دمای کافی و یکنواخت خاک در ناحیه بذر…………………………………………………………………………19

1-8-4- چگونگی رشد و نمو ذرت و شرح مراحل آن…………………………………………………………………….19

1-9- عوامل محیطی مورد نیاز ذرت………………………………………………………………………………………………..21

1-9-1- حرارت……………………………………………………………………………………………………………………………..23

1-9-2- نور……………………………………………………………………………………………………………………………………24

1-9-3- رطوبت………………………………………………………………………………………………………………………………25

1-9-4- خاک………………………………………………………………………………………………………………………………..27

1-9-5- نیاز کودی ذرت…………………………………………………………………………………………………………………27

1-10- علوفه ذرت………………………………………………………………………………………………………………………….28

فصل دوم………………………………………………………………………………………………………………………………………..30

2-1- علف‏های‏هرز و اثرات آنها……………………………………………………………………………………………………..31

2-2- تأثیر علف‏های‏هرز بر تولید ذرت…………………………………………………………………………………………..34

2-3- علف­های­هرز مزارع ذرت…………………………………………………………………………………………………..35

2-3-1- تاج­خروس…………………………………………………………………………………………………………………….36

2-3-2- قیاق……………………………………………………………………………………………………………………………….39

2-3-3- سوروف………………………………………………………………………………………………………………………….44

2-3-4- سلمه­تره………………………………………………………………………………………………………………………….45

2-4- نقش ‏علف‏کش­ها در مدیریت علف‏های‏هرز………………………………………………………………………….48

1-2-5- ساختار گیاهی………………………………………………………………………………………………………………………9

1-2-6- تأمین مواد غذایی (انسان، دام و طیور) ………………………………………………………………………………..10

1-3- اهمیت و موارد مصرف ذرت……………………………………………………………………………………………………10

1-4- سطح زیر کشت، عملکرد و تولید جهانی ذرت………………………………………………………………………….10

1-5- میزان تولید ذرت در جهان و ایران…………………………………………………………………………………………….12

1-6- انواع گونه های جنس Zea………………………………………………………………………………………………………15

1-7- طبقه بندی ذرت بر اساس نوع نشاسته……………………………………………………………………………………….18

1-8- شرایط لازم برای جوانه زنی و سبز شدن یکنواخت…………………………………………………………………….18

1-8-1- رطوبت کافی و یکنواخت در اطراف بذر……………………………………………………………………………….18

1-8-2- تماس بذر با خاک………………………………………………………………………………………………………………19

1-8-3- دمای کافی و یکنواخت خاک در ناحیه بذر…………………………………………………………………………19

1-8-4- چگونگی رشد و نمو ذرت و شرح مراحل آن…………………………………………………………………….19

1-9- عوامل محیطی مورد نیاز ذرت………………………………………………………………………………………………..21

1-9-1- حرارت……………………………………………………………………………………………………………………………..23

1-9-2- نور……………………………………………………………………………………………………………………………………24

1-9-3- رطوبت………………………………………………………………………………………………………………………………25

1-9-4- خاک………………………………………………………………………………………………………………………………..27

1-9-5- نیاز کودی ذرت…………………………………………………………………………………………………………………27

1-10- علوفه ذرت………………………………………………………………………………………………………………………….28

فصل دوم………………………………………………………………………………………………………………………………………..30

2-1- علف‏های‏هرز و اثرات آنها……………………………………………………………………………………………………..31

2-2- تأثیر علف‏های‏هرز بر تولید ذرت…………………………………………………………………………………………..34

2-3- علف­های­هرز مزارع ذرت…………………………………………………………………………………………………..35

2-3-1- تاج­خروس…………………………………………………………………………………………………………………….36

2-3-2- قیاق……………………………………………………………………………………………………………………………….39

2-3-3- سوروف………………………………………………………………………………………………………………………….44

2-3-4- سلمه­تره………………………………………………………………………………………………………………………….45

2-4- نقش ‏علف‏کش­ها در مدیریت علف‏های‏هرز………………………………………………………………………….48

2-5- ضرورت کاهش میزان مصرف ‏علف‏کش‏ها در گیاهان زراعی…………………………………………………49

2-6- مدیریتتلفیقیعلف­های­هرز……………………………………………………………………………………………………….50

فصل سوم……………………………………………………………………………………………………………………………………….53

3-1- زمان و موقعیت اجرای طرح………………………………………………………………………………………………….54

3-2- مشخصات خاک محل اجرای آزمایش……………………………………………………………………………………54

3-3- طرح آماری مورد استفاده……………………………………………………………………………………………………….56

3-4- عملیات زراعی………………………………………………………………………………………………………………………57

3-6- صفات زراعی ………………………………………………………………………………………………………………………58

3-7- صفات مربوط به علف­های هرز…………………………………………………………………………………………….58

3-7-1- تعیین گونه های علف هرز و میانگین تراکم………………………………………………………………………58

3-7-2- تعیین وزن خشک علف های هرز……………………………………………………………………………………..59

3-9- محاسبات آماری……………………………………………………………………………………………………………………..59

فصل چهارم……………………………………………………………………………………………………………………………………60

4-1- علفهای هرز…………………………………………………………………………………………………………………………..61

4-1-1- تراکم تاج خروس ایستاده 20 روز پس از سمپاشی……………………………………………………………..61

4-1-2- تراکم خرفه 20 روز پس از سمپاشی…………………………………………………………………………………..62

4-1-3- تراکم تاج خروس خوابیده 20 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………………….63

4-1-4- وزن خشک تاج خروس ایستاده 20 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………….68

4-1-5- وزن خشک خرفه 20 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………………………………..69

4-1-6- وزن خشک تاج خروس خوابیده 20 روز بعد از سمپاشی……………………………………………………70

4-1-7- وزن خشک مجموع علف­های هرز 20 روز بعد از سمپاشی………………………………………………..71

4-1-8- تراکم تاج خروس ایستاده 40 روز بعد از سمپاشی……………………………………………………………..78

4-1-9- تراکم خرفه 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………………………………………….78

4-1-10- تراکم تاج خروس خوابیده 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………………….79

4-1-11-وزن خشک تاج خروس ایستاده 40 روز بعد ازسمپاشی…………………………………………………….85

4-1-12-وزن خشک خرفه 40 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………………………………85

4-1-13-وزن خشک تاج خروس خوابیده 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………… 86

4-1-14-وزن خشک مجموع علف­های هرز 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………..87

4-2- صفات زراعی………………………………………………………………………………………………………………………..94

4-2-1- ارتفاع گیاه………………………………………………………………………………………………………………………….94

4-2-2- تعداد گره………………………………………………………………………………………………………………………..95

4-2-3- تعداد برگ……………………………………………………………………………………………………………………….96

4-2-4- ارتفاع اولین بلال از کف…………………………………………………………………………………………………..96

4-2-5- طول تاسل………………………………………………………………………………………………………………………101

4-2-6- وزن تاسل……………………………………………………………………………………………………………………….101

4-2-5- قطر ساقه…………………………………………………………………………………………………………………………101

4-2-6- قطر بلال………………………………………………………………………………………………………………………….102

4-2-7- طول بلال…………………………………………………………………………………………………………………………106

4-2-8- تعداد دانه در ردیف………………………………………………………………………………………………………….106

4-2-9- تعداد ردیف بلال………………………………………………………………………………………………………………107

4-2-10- تعداد دانه در بلال……………………………………………………………………………………………………………107

4-2-11- وزن هزار دانه………………………………………………………………………………………………………………..114

4-2-12- عملکرد دانه………………………………………………………………………………………………………………….114

4-2-13- عملکرد بیولوژیک…………………………………………………………………………………………………………115

4-2-14- شاخص برداشت……………………………………………………………………………………………………………116

4-2-15- عملکرد علوفه تر…………………………………………………………………………………………………………..116

نتیجه گیری: …………………………………………………………………………………………………………………………………123

پیشنهادات: …………………………………………………………………………………………………………………………………..124

منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………………….125

 

چکیده:

به منظور بررسی اثر منابع تأمین نیتروژن بر میزان مصرف سم نیکوسولفورون در فصل بهار و تابستان 1391 در مزرعه ای در روستای زاغه از توابع شهرستان آبیک واقع در استان قزوین، آزمایشی به صورت آزمایش اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. عوامل آزمایشی شامل: منابع تأمین نیتروژن (N1: 100% کود شیمیایی N2: 25% کود دامی + 75% کود شیمیایی و N3: 50% کود دامی + 50% کود شیمیایی) به عنوان عامل اصلی و دُز علف­کش در 5 سطح (H1: وجین کامل، H2: 20 ، H3: 40 ، H4: 60 گرم ماده موثره در هکتار و  H5: عدم مصرف علفکش) به عنوان عامل فرعی بودند. زمان مصرف علف­کش 6 تا 8 برگی بود. نتایج همچنین نشان داد که اثر منابع نیتروژن و دز علفکش و نیز اثرمتقابل تیمارها بر عملکرد علوفه تر معنی­دار بودند. نتایج مقایسه میانگین

 

2-5- ضرورت کاهش میزان مصرف ‏علف‏کش‏ها در گیاهان زراعی…………………………………………………49

2-6- مدیریتتلفیقیعلف­های­هرز……………………………………………………………………………………………………….50

فصل سوم……………………………………………………………………………………………………………………………………….53

3-1- زمان و موقعیت اجرای طرح………………………………………………………………………………………………….54

3-2- مشخصات خاک محل اجرای آزمایش……………………………………………………………………………………54

3-3- طرح آماری مورد استفاده……………………………………………………………………………………………………….56

3-4- عملیات زراعی………………………………………………………………………………………………………………………57

3-6- صفات زراعی ………………………………………………………………………………………………………………………58

3-7- صفات مربوط به علف­های هرز…………………………………………………………………………………………….58

3-7-1- تعیین گونه های علف هرز و میانگین تراکم………………………………………………………………………58

3-7-2- تعیین وزن خشک علف های هرز……………………………………………………………………………………..59

3-9- محاسبات آماری……………………………………………………………………………………………………………………..59

فصل چهارم……………………………………………………………………………………………………………………………………60

4-1- علفهای هرز…………………………………………………………………………………………………………………………..61

4-1-1- تراکم تاج خروس ایستاده 20 روز پس از سمپاشی……………………………………………………………..61

4-1-2- تراکم خرفه 20 روز پس از سمپاشی…………………………………………………………………………………..62

4-1-3- تراکم تاج خروس خوابیده 20 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………………….63

4-1-4- وزن خشک تاج خروس ایستاده 20 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………….68

4-1-5- وزن خشک خرفه 20 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………………………………..69

4-1-6- وزن خشک تاج خروس خوابیده 20 روز بعد از سمپاشی……………………………………………………70

4-1-7- وزن خشک مجموع علف­های هرز 20 روز بعد از سمپاشی………………………………………………..71

4-1-8- تراکم تاج خروس ایستاده 40 روز بعد از سمپاشی……………………………………………………………..78

4-1-9- تراکم خرفه 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………………………………………….78

4-1-10- تراکم تاج خروس خوابیده 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………………….79

4-1-11-وزن خشک تاج خروس ایستاده 40 روز بعد ازسمپاشی…………………………………………………….85

4-1-12-وزن خشک خرفه 40 روز بعد از سمپاشی…………………………………………………………………………85

4-1-13-وزن خشک تاج خروس خوابیده 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………… 86

4-1-14-وزن خشک مجموع علف­های هرز 40 روز بعد از سمپاشی………………………………………………..87

این مطلب را هم بخوانید :

این مطلب را هم بخوانید :
 

4-2- صفات زراعی………………………………………………………………………………………………………………………..94

4-2-1- ارتفاع گیاه………………………………………………………………………………………………………………………….94

4-2-2- تعداد گره………………………………………………………………………………………………………………………..95

4-2-3- تعداد برگ……………………………………………………………………………………………………………………….96

4-2-4- ارتفاع اولین بلال از کف…………………………………………………………………………………………………..96

4-2-5- طول تاسل………………………………………………………………………………………………………………………101

4-2-6- وزن تاسل……………………………………………………………………………………………………………………….101

4-2-5- قطر ساقه…………………………………………………………………………………………………………………………101

4-2-6- قطر بلال………………………………………………………………………………………………………………………….102

4-2-7- طول بلال…………………………………………………………………………………………………………………………106

4-2-8- تعداد دانه در ردیف………………………………………………………………………………………………………….106

4-2-9- تعداد ردیف بلال………………………………………………………………………………………………………………107

4-2-10- تعداد دانه در بلال……………………………………………………………………………………………………………107

4-2-11- وزن هزار دانه………………………………………………………………………………………………………………..114

4-2-12- عملکرد دانه………………………………………………………………………………………………………………….114

4-2-13- عملکرد بیولوژیک…………………………………………………………………………………………………………115

4-2-14- شاخص برداشت……………………………………………………………………………………………………………116

4-2-15- عملکرد علوفه تر…………………………………………………………………………………………………………..116

نتیجه گیری: …………………………………………………………………………………………………………………………………123

پیشنهادات: …………………………………………………………………………………………………………………………………..124

منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………………….125

 

چکیده:

به منظور بررسی اثر منابع تأمین نیتروژن بر میزان مصرف سم نیکوسولفورون در فصل بهار و تابستان 1391 در مزرعه ای در روستای زاغه از توابع شهرستان آبیک واقع در استان قزوین، آزمایشی به صورت آزمایش اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. عوامل آزمایشی شامل: منابع تأمین نیتروژن (N1: 100% کود شیمیایی N2: 25% کود دامی + 75% کود شیمیایی و N3: 50% کود دامی + 50% کود شیمیایی) به عنوان عامل اصلی و دُز علف­کش در 5 سطح (H1: وجین کامل، H2: 20 ، H3: 40 ، H4: 60 گرم ماده موثره در هکتار و  H5: عدم مصرف علفکش) به عنوان عامل فرعی بودند. زمان مصرف علف­کش 6 تا 8 برگی بود. نتایج همچنین نشان داد که اثر منابع نیتروژن و دز علفکش و نیز اثرمتقابل تیمارها بر عملکرد علوفه تر معنی­دار بودند. نتایج مقایسه میانگین

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...