دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد: تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی |
2-2- پروبیوتیکها…………………………………………………………………………………………………………………………………………..10
2-3- پریبیوتیکها………………………………………………………………………………………………………………………………………..11
2-4-اسیدهای آلی و نمک های آن ها……………………………………………………………………………………………………………11
2-5- مواد معدنی و نمکهای آنها……………………………………………………………………………………………………………….12
2-6- گیاهان دارویی………………………………………………………………………………………………………………………………………..12
2-6-1- گیاهان دارویی در ایران……………………………………………………………………………………………………………………..14
سیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………16
وضعیت تولید محصول و جغرافیای تولید……………………………………………………………………………………………………….17
آمار تولید محصول در کشور ……………………………………………………………………………………………………………………………17
وضعیت صادرات در ایران ……………………………………………………………………………………………………………………………….17
وضعیت واردات ایران………………………………………………………………………………………………………………………………………..17
گونههای سیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….20
ترکیبات شیمیایی سیر و اجزای سازندهی سیر………………………………………………………………………………………………20
خواص سیر و تاثیرات دارویی آن:………………………………………………………………………………………………………………….21
سیر و کاهش کلسترول ………………………………………………………………………………………………………………………………….21
سیر و کاهش فشار خون:……………………………………………………………………………………………………………………………… 22
نقش سیر در تصلب شرایین………………………………………………………………………………………………………………………….22
نقش سیر در عملکرد سیستم ایمنی………………………………………………………………………………………………………………23
فعالیت ضد ویروسی ………………………………………………………………………………………………………………………………………..23
فالیت ضد باکتریایی…………………………………………………………………………………………………………………………………………23
فعالیت ضد قارچی ………………………………………………………………………………………………………………………………………….23
فعالیت ضد انگلی …………………………………………………………………………………………………………………………………………..24
فعالیت آنتی اکسیدان سیر………………………………………………………………………………………………………………………………24
اثرات سیر بر روی آسیب کلیوی……………………………………………………………………………………………………………………..24
آلیسین و خواص آن………………………………………………………………………………………………………………………………………….26
انواع شکلهای سیر موجود در بازار و خواص آنها : ……………………………………………………………………………………….26
مطالعات اثرات سیر در طیور……………………………………………………………………………………………………………………….. 27
اثرات جانبی و سمیت ……………………………………………………………………………………………………………………………………..29
2-2- پروبیوتیکها…………………………………………………………………………………………………………………………………………..10
2-3- پریبیوتیکها………………………………………………………………………………………………………………………………………..11
2-4-اسیدهای آلی و نمک های آن ها……………………………………………………………………………………………………………11
2-5- مواد معدنی و نمکهای آنها……………………………………………………………………………………………………………….12
2-6- گیاهان دارویی………………………………………………………………………………………………………………………………………..12
2-6-1- گیاهان دارویی در ایران……………………………………………………………………………………………………………………..14
سیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………16
وضعیت تولید محصول و جغرافیای تولید……………………………………………………………………………………………………….17
آمار تولید محصول در کشور ……………………………………………………………………………………………………………………………17
وضعیت صادرات در ایران ……………………………………………………………………………………………………………………………….17
وضعیت واردات ایران………………………………………………………………………………………………………………………………………..17
گونههای سیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….20
ترکیبات شیمیایی سیر و اجزای سازندهی سیر………………………………………………………………………………………………20
خواص سیر و تاثیرات دارویی آن:………………………………………………………………………………………………………………….21
سیر و کاهش کلسترول ………………………………………………………………………………………………………………………………….21
سیر و کاهش فشار خون:……………………………………………………………………………………………………………………………… 22
نقش سیر در تصلب شرایین………………………………………………………………………………………………………………………….22
نقش سیر در عملکرد سیستم ایمنی………………………………………………………………………………………………………………23
فعالیت ضد ویروسی ………………………………………………………………………………………………………………………………………..23
فالیت ضد باکتریایی…………………………………………………………………………………………………………………………………………23
فعالیت ضد قارچی ………………………………………………………………………………………………………………………………………….23
فعالیت ضد انگلی …………………………………………………………………………………………………………………………………………..24
فعالیت آنتی اکسیدان سیر………………………………………………………………………………………………………………………………24
اثرات سیر بر روی آسیب کلیوی……………………………………………………………………………………………………………………..24
آلیسین و خواص آن………………………………………………………………………………………………………………………………………….26
انواع شکلهای سیر موجود در بازار و خواص آنها : ……………………………………………………………………………………….26
مطالعات اثرات سیر در طیور……………………………………………………………………………………………………………………….. 27
اثرات جانبی و سمیت ……………………………………………………………………………………………………………………………………..29
پیاز…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….30
پیازخام………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………30
مطالعه اثرات پیاز در حیوانات…………………………………………………………………………………………………………………………..34
جدول مربوط به ترکیبات شیمیایی موجود در سیر و پیاز تازه ……………………………………………………………………..35
فصل سوم مواد و روش ها……………………………………………………………………………..38
محل و زمان آزمایش………………………………………………………………………………………………………………………………………..39
آمادهسازی سالن …………………………………………………………………………………………………………………………………………….39
مشخصات جیرهها: …………………………………………………………………………………………………………………………………………..39
مدیریت پرورش ………………………………………………………………………………………………………………………………………………41
نور : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41
رطوبت: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41
تهویه: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………41
دانخوری و آبخوری: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..41
دما………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….42
برنامه واکسیناسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………42
پرندگان و گروههای آزمایشی……………………………………….…………………………………………………………………………….43
گروههای آزمایشی: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..43
مدل آماری و تجزیه و تحلیل دادهها ………………………………………………………………………………………………………….43
متغیرهای مورد بررسی در مورد عملکرد و روش اندازه گیری آنها…………………………………………………………….44
مصرف خوراک………………………………………………………………………………………………………………………………………………44
افزایش وزن هفتگی………………………………………………………………………………………………………………………………………45
ضریب تبدیل خوراکی…………………………………………………………………………………………………………………………………..45
درصد تلفات: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….45
وزن نهایی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………46
بازده لاشه و تفكیك آن…………………………………………………………………………………………………………………………………46
اندازه گیری طول نسبی روده باریك ……………………………………………………………………………………………………………46
تعیین تیتر آنتی بادی نیوکاسل…………………………………………………………………………………………………………………….47
پروفایل چربی خون ………………………………………………………………………………………………………………………………………47
فصل چهارم نتایج………………………………………………………………………………………..49
4-1- اثر جیره های آزمایشی بر عملكرد:…………………………………………………………………………………………………….50
4-1-1- مصرف خوراك: ……………………………………………………………………………………………………………………………..50
4-1-2 – افزایش وزن روزانه: ……………………………………………………………………………………………………………………..50
4-1-3 – ضریب تبدیل خوراک……………………………………………………………………………………………………………………51
4-2- وزن لاشه و اندامهای داخلی…………………………………………………………………………………………………………………51
4-3- تلفات در مراحل مختلف پرورش ………………………………………………………………………………………………………..52
4-4- وزن ارگانهای مربوط به سیستم ایمنی بدن ……………………………………………………………………………………….52
4-5- اثر جیرههای آزمایشی بر پاسخ ایمنی همورال در مقابل بیماری نیوکاسل در جوجههای گوشتی.....52
4-6-پارامترهای خونی……………………………………………………………………………………………………………………………………..52
فصل پنجم بحث …………………………………………………………………………………………59
5-1- بحث مربوط به عملکرد………………………………………………………………………………………………………………………..60
5-1-1- مصرف خوراک…………………………………………………………………………………………………………………………………..60
5-1-2- افزایش وزن……………………………………………………………………………………………………………………………………….62
5-1-3- ضریب تبدیل…………………………………………………………………………………………………………………………………….63
5-1-4- بحث مربوط به سیر تازه بر عملکرد…………………………………………………………………………………………………..65
5-1-5- بحث مربوط به پیاز تازه بر روی عملکرد ………………………………………………………………………………………….65
5-1-6- بحث مربوط به اثرات متقابل سیر و پیاز تازه عملکرد……………………………………………………………………..66
5-2- بحث مربوط به متابولیت های خونی در روز 42 پرورش…………………………………………………………………….66
5-3- بحث مربوط به اثر جیرههای آزمایشی بر پاسخ ایمنی هومورال در مقابل بیماری نیوکاسل و وزن اندام های ایمنی در جوجههای گوشتی……………………………………………………………………………………………………………………69
5-4- بحث مربوط به وزن نسبی لاشه و اندام های داخلی………………………………………………………………………….71
نتیجهگیری کلی…………………………………………………………………………………………..72
پیشنهادات: ………………………………………………………………………………………………73
منابع و مراجع. ……………………………………………………………………………………………74
چکیده
این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکملسازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجههای گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 بهطور کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین (از صفر تا 21 روزگی) و پایانی (از22 تا 42 روزگی) مشابه ولی دارای سطوح متفاوت سیر (صفر، 5/0 و1 درصد) و یا پیاز (صفر،1 و 2 درصد) را دریافت کردند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که استفاده از سیر و پیاز تازه تاثیر معنیداری بر عملکرد جوجهها در دوره آغازین نداشت(05/0<P). اما استفاده از سیر و پیاز تازه بهصورت جداگانه و باهم به طور معنیداری مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک را در دوره رشد و کل دوره پرورشی، بهبود داد (05/0>P). به علاوه استفاده از سطوح مختلف سیر و پیاز تأثیر معنیداری بر مقدار تیتر بیماری نیوکاسل و وزن اندامهای سیستم ایمنی (بورس، طحال و تیموس) نداشت (05/0<P). همچنین استفاده از سیر تازه موجب کاهش کلسترول خون و مكملسازی سیر و پیاز در كنار هم باعث افزایش HDL خون جوجههای گوشتی گردید(05/0>P). به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، مكملسازی باهم از بالاترین سطح سیر(1 درصد) و پیاز تازه (2 درصد) بهترین تاثیر را بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل و متابولیت HDL خون جوجههای گوشتی در دوره رشد و کل دوره داشت (05/0>P).
مقدمه
با افزایش روز افزون جمعیت، نیاز به منابع غذایی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند. از منابع غذایی مورد نیاز انسان میتوان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژهای را در این زمینه
پیاز…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….30
پیازخام………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………30
مطالعه اثرات پیاز در حیوانات…………………………………………………………………………………………………………………………..34
جدول مربوط به ترکیبات شیمیایی موجود در سیر و پیاز تازه ……………………………………………………………………..35
فصل سوم مواد و روش ها……………………………………………………………………………..38
محل و زمان آزمایش………………………………………………………………………………………………………………………………………..39
آمادهسازی سالن …………………………………………………………………………………………………………………………………………….39
مشخصات جیرهها: …………………………………………………………………………………………………………………………………………..39
مدیریت پرورش ………………………………………………………………………………………………………………………………………………41
نور : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41
رطوبت: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41
تهویه: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………41
دانخوری و آبخوری: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..41
دما………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….42
برنامه واکسیناسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………42
پرندگان و گروههای آزمایشی……………………………………….…………………………………………………………………………….43
گروههای آزمایشی: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..43
مدل آماری و تجزیه و تحلیل دادهها ………………………………………………………………………………………………………….43
متغیرهای مورد بررسی در مورد عملکرد و روش اندازه گیری آنها…………………………………………………………….44
مصرف خوراک………………………………………………………………………………………………………………………………………………44
افزایش وزن هفتگی………………………………………………………………………………………………………………………………………45
ضریب تبدیل خوراکی…………………………………………………………………………………………………………………………………..45
درصد تلفات: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….45
وزن نهایی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………46
بازده لاشه و تفكیك آن…………………………………………………………………………………………………………………………………46
اندازه گیری طول نسبی روده باریك ……………………………………………………………………………………………………………46
این مطلب را هم بخوانید :
تعیین تیتر آنتی بادی نیوکاسل…………………………………………………………………………………………………………………….47
پروفایل چربی خون ………………………………………………………………………………………………………………………………………47
فصل چهارم نتایج………………………………………………………………………………………..49
4-1- اثر جیره های آزمایشی بر عملكرد:…………………………………………………………………………………………………….50
4-1-1- مصرف خوراك: ……………………………………………………………………………………………………………………………..50
4-1-2 – افزایش وزن روزانه: ……………………………………………………………………………………………………………………..50
4-1-3 – ضریب تبدیل خوراک……………………………………………………………………………………………………………………51
4-2- وزن لاشه و اندامهای داخلی…………………………………………………………………………………………………………………51
4-3- تلفات در مراحل مختلف پرورش ………………………………………………………………………………………………………..52
4-4- وزن ارگانهای مربوط به سیستم ایمنی بدن ……………………………………………………………………………………….52
4-5- اثر جیرههای آزمایشی بر پاسخ ایمنی همورال در مقابل بیماری نیوکاسل در جوجههای گوشتی.....52
4-6-پارامترهای خونی……………………………………………………………………………………………………………………………………..52
فصل پنجم بحث …………………………………………………………………………………………59
5-1- بحث مربوط به عملکرد………………………………………………………………………………………………………………………..60
5-1-1- مصرف خوراک…………………………………………………………………………………………………………………………………..60
5-1-2- افزایش وزن……………………………………………………………………………………………………………………………………….62
5-1-3- ضریب تبدیل…………………………………………………………………………………………………………………………………….63
5-1-4- بحث مربوط به سیر تازه بر عملکرد…………………………………………………………………………………………………..65
5-1-5- بحث مربوط به پیاز تازه بر روی عملکرد ………………………………………………………………………………………….65
5-1-6- بحث مربوط به اثرات متقابل سیر و پیاز تازه عملکرد……………………………………………………………………..66
5-2- بحث مربوط به متابولیت های خونی در روز 42 پرورش…………………………………………………………………….66
5-3- بحث مربوط به اثر جیرههای آزمایشی بر پاسخ ایمنی هومورال در مقابل بیماری نیوکاسل و وزن اندام های ایمنی در جوجههای گوشتی……………………………………………………………………………………………………………………69
5-4- بحث مربوط به وزن نسبی لاشه و اندام های داخلی………………………………………………………………………….71
نتیجهگیری کلی…………………………………………………………………………………………..72
پیشنهادات: ………………………………………………………………………………………………73
منابع و مراجع. ……………………………………………………………………………………………74
چکیده
این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکملسازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجههای گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 بهطور کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین (از صفر تا 21 روزگی) و پایانی (از22 تا 42 روزگی) مشابه ولی دارای سطوح متفاوت سیر (صفر، 5/0 و1 درصد) و یا پیاز (صفر،1 و 2 درصد) را دریافت کردند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که استفاده از سیر و پیاز تازه تاثیر معنیداری بر عملکرد جوجهها در دوره آغازین نداشت(05/0<P). اما استفاده از سیر و پیاز تازه بهصورت جداگانه و باهم به طور معنیداری مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک را در دوره رشد و کل دوره پرورشی، بهبود داد (05/0>P). به علاوه استفاده از سطوح مختلف سیر و پیاز تأثیر معنیداری بر مقدار تیتر بیماری نیوکاسل و وزن اندامهای سیستم ایمنی (بورس، طحال و تیموس) نداشت (05/0<P). همچنین استفاده از سیر تازه موجب کاهش کلسترول خون و مكملسازی سیر و پیاز در كنار هم باعث افزایش HDL خون جوجههای گوشتی گردید(05/0>P). به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، مكملسازی باهم از بالاترین سطح سیر(1 درصد) و پیاز تازه (2 درصد) بهترین تاثیر را بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل و متابولیت HDL خون جوجههای گوشتی در دوره رشد و کل دوره داشت (05/0>P).
مقدمه
با افزایش روز افزون جمعیت، نیاز به منابع غذایی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند. از منابع غذایی مورد نیاز انسان میتوان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژهای را در این زمینه
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 10:59:00 ق.ظ ]
|