2-2- پروبیوتیک­ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………..10

2-3- پری­بیوتیک­ها………………………………………………………………………………………………………………………………………..11

2-4-اسیدهای آلی و نمک های آن ها……………………………………………………………………………………………………………11

2-5- مواد معدنی و نمک­های آن­ها……………………………………………………………………………………………………………….12

2-6- گیاهان دارویی………………………………………………………………………………………………………………………………………..12

2-6-1- گیاهان دارویی در ایران……………………………………………………………………………………………………………………..14

سیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………16

وضعیت تولید محصول و جغرافیای تولید……………………………………………………………………………………………………….17

آمار تولید محصول در کشور ……………………………………………………………………………………………………………………………17

وضعیت صادرات در ایران ……………………………………………………………………………………………………………………………….17

وضعیت واردات ایران………………………………………………………………………………………………………………………………………..17

گونه­های سیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….20

ترکیبات شیمیایی سیر و اجزای سازنده­ی سیر………………………………………………………………………………………………20

خواص سیر و تاثیرات دارویی آن:………………………………………………………………………………………………………………….21

سیر و کاهش کلسترول ………………………………………………………………………………………………………………………………….21

سیر و کاهش فشار خون:……………………………………………………………………………………………………………………………… 22

نقش سیر در تصلب شرایین………………………………………………………………………………………………………………………….22

نقش سیر در عملکرد سیستم ایمنی………………………………………………………………………………………………………………23

فعالیت ضد ویروسی ………………………………………………………………………………………………………………………………………..23

فالیت ضد باکتریایی…………………………………………………………………………………………………………………………………………23

فعالیت ضد قارچی ………………………………………………………………………………………………………………………………………….23

فعالیت ضد انگلی …………………………………………………………………………………………………………………………………………..24

فعالیت آنتی اکسیدان سیر………………………………………………………………………………………………………………………………24

اثرات سیر بر روی آسیب کلیوی……………………………………………………………………………………………………………………..24

آلیسین و خواص آن………………………………………………………………………………………………………………………………………….26

انواع شکل­های سیر موجود در بازار و خواص آنها : ……………………………………………………………………………………….26

مطالعات اثرات سیر در طیور……………………………………………………………………………………………………………………….. 27

اثرات جانبی و سمیت ……………………………………………………………………………………………………………………………………..29

2-2- پروبیوتیک­ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………..10

2-3- پری­بیوتیک­ها………………………………………………………………………………………………………………………………………..11

2-4-اسیدهای آلی و نمک های آن ها……………………………………………………………………………………………………………11

2-5- مواد معدنی و نمک­های آن­ها……………………………………………………………………………………………………………….12

2-6- گیاهان دارویی………………………………………………………………………………………………………………………………………..12

2-6-1- گیاهان دارویی در ایران……………………………………………………………………………………………………………………..14

سیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………16

وضعیت تولید محصول و جغرافیای تولید……………………………………………………………………………………………………….17

آمار تولید محصول در کشور ……………………………………………………………………………………………………………………………17

وضعیت صادرات در ایران ……………………………………………………………………………………………………………………………….17

وضعیت واردات ایران………………………………………………………………………………………………………………………………………..17

گونه­های سیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….20

ترکیبات شیمیایی سیر و اجزای سازنده­ی سیر………………………………………………………………………………………………20

خواص سیر و تاثیرات دارویی آن:………………………………………………………………………………………………………………….21

سیر و کاهش کلسترول ………………………………………………………………………………………………………………………………….21

سیر و کاهش فشار خون:……………………………………………………………………………………………………………………………… 22

نقش سیر در تصلب شرایین………………………………………………………………………………………………………………………….22

نقش سیر در عملکرد سیستم ایمنی………………………………………………………………………………………………………………23

فعالیت ضد ویروسی ………………………………………………………………………………………………………………………………………..23

فالیت ضد باکتریایی…………………………………………………………………………………………………………………………………………23

فعالیت ضد قارچی ………………………………………………………………………………………………………………………………………….23

فعالیت ضد انگلی …………………………………………………………………………………………………………………………………………..24

فعالیت آنتی اکسیدان سیر………………………………………………………………………………………………………………………………24

اثرات سیر بر روی آسیب کلیوی……………………………………………………………………………………………………………………..24

آلیسین و خواص آن………………………………………………………………………………………………………………………………………….26

انواع شکل­های سیر موجود در بازار و خواص آنها : ……………………………………………………………………………………….26

مطالعات اثرات سیر در طیور……………………………………………………………………………………………………………………….. 27

اثرات جانبی و سمیت ……………………………………………………………………………………………………………………………………..29

پیاز…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….30

پیازخام………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………30

مطالعه اثرات پیاز در حیوانات…………………………………………………………………………………………………………………………..34

جدول مربوط به ترکیبات شیمیایی موجود در سیر و پیاز تازه ……………………………………………………………………..35

فصل سوم  مواد و روش ها……………………………………………………………………………..38

محل و زمان آزمایش………………………………………………………………………………………………………………………………………..39

آماده­سازی سالن …………………………………………………………………………………………………………………………………………….39

مشخصات جیره­ها: …………………………………………………………………………………………………………………………………………..39

مدیریت پرورش ………………………………………………………………………………………………………………………………………………41

نور : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41

رطوبت: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41

تهویه: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………41

دانخوری و آبخوری: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..41

دما………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….42

برنامه واکسیناسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………42

 پرندگان و گروه­های آزمایشی……………………………………….…………………………………………………………………………….43

گروه­های آزمایشی: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..43

مدل آماری و تجزیه و تحلیل داده‌ها ………………………………………………………………………………………………………….43

متغیرهای مورد بررسی در مورد عملکرد و روش اندازه گیری آنها…………………………………………………………….44

مصرف خوراک………………………………………………………………………………………………………………………………………………44

افزایش وزن هفتگی………………………………………………………………………………………………………………………………………45

ضریب تبدیل خوراکی…………………………………………………………………………………………………………………………………..45

درصد تلفات: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….45

وزن نهایی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………46

بازده لاشه و تفكیك آن…………………………………………………………………………………………………………………………………46

اندازه گیری طول نسبی روده باریك ……………………………………………………………………………………………………………46

تعیین تیتر آنتی بادی نیوکاسل…………………………………………………………………………………………………………………….47

پروفایل چربی خون ………………………………………………………………………………………………………………………………………47

فصل چهارم  نتایج………………………………………………………………………………………..49

4-1- اثر جیره های آزمایشی بر عملكرد:…………………………………………………………………………………………………….50

4-1-1- مصرف خوراك: ……………………………………………………………………………………………………………………………..50

4-1-2 – افزایش وزن روزانه: ……………………………………………………………………………………………………………………..50

4-1-3 – ضریب تبدیل خوراک……………………………………………………………………………………………………………………51

4-2- وزن لاشه و اندام­­های داخلی…………………………………………………………………………………………………………………51

4-3- تلفات در مراحل مختلف پرورش  ………………………………………………………………………………………………………..52

4-4- وزن ارگانهای مربوط به سیستم ایمنی بدن ……………………………………………………………………………………….52

4-5- اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی همورال در مقابل بیماری نیوکاسل در جوجه­های گوشتی.....52

4-6-پارامتر­های خونی……………………………………………………………………………………………………………………………………..52

فصل پنجم  بحث …………………………………………………………………………………………59

5-1-  بحث مربوط به عملکرد………………………………………………………………………………………………………………………..60

5-1-1- مصرف خوراک…………………………………………………………………………………………………………………………………..60

5-1-2- افزایش وزن……………………………………………………………………………………………………………………………………….62

5-1-3- ضریب تبدیل…………………………………………………………………………………………………………………………………….63

5-1-4- بحث مربوط به سیر تازه بر عملکرد…………………………………………………………………………………………………..65

5-1-5- بحث مربوط به پیاز تازه بر روی عملکرد ………………………………………………………………………………………….65

5-1-6- بحث مربوط به اثرات متقابل سیر و  پیاز تازه عملکرد……………………………………………………………………..66

5-2-  بحث مربوط به متابولیت های خونی در روز 42 پرورش…………………………………………………………………….66

5-3- بحث مربوط به اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی هومورال در مقابل بیماری نیوکاسل و وزن اندام های ایمنی در جوجه­های گوشتی……………………………………………………………………………………………………………………69

5-4- بحث مربوط به  وزن نسبی لاشه و اندام های داخلی………………………………………………………………………….71

نتیجه­گیری کلی…………………………………………………………………………………………..72

پیشنهادات………………………………………………………………………………………………73

منابع و مراجع. ……………………………………………………………………………………………74

 

چکیده

این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین (از صفر تا 21 روزگی) و پایانی (از22 تا 42 روزگی) مشابه ولی دارای سطوح متفاوت سیر (صفر، 5/0 و1 درصد) و یا پیاز (صفر،1 و 2 درصد) را دریافت کردند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که استفاده از سیر و پیاز تازه تاثیر معنی­داری بر عملکرد جوجه­ها در دوره آغازین نداشت(05/0<P). اما استفاده از ­سیر و پیاز تازه به­صورت جداگانه و باهم به طور معنی­داری مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک را در دوره رشد و کل دوره پرورشی، بهبود داد (05/0>P).  به علاوه استفاده از سطوح مختلف سیر و پیاز تأثیر معنی­داری بر مقدار تیتر بیماری نیوکاسل و وزن اندام­های سیستم ایمنی (بورس، طحال و تیموس) نداشت (05/0<P). همچنین استفاده از سیر تازه موجب کاهش کلسترول خون و مكمل­سازی سیر و پیاز در كنار هم باعث افزایش HDL خون جوجه­های گوشتی گردید(05/0>P). به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، مكمل­سازی باهم از بالاترین سطح سیر(1 درصد) و پیاز تازه (2 درصد) بهترین تاثیر را بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل و متابولیت HDL خون جوجه­های گوشتی در دوره رشد و کل دوره داشت (05/0>P).

 

 مقدمه

با افزایش روز افزون جمعیت، نیاز به منابع غذایی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می­کند. از منابع غذایی مورد نیاز انسان می­توان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژه­ای را در این زمینه

 

پیاز…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….30

پیازخام………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………30

مطالعه اثرات پیاز در حیوانات…………………………………………………………………………………………………………………………..34

جدول مربوط به ترکیبات شیمیایی موجود در سیر و پیاز تازه ……………………………………………………………………..35

فصل سوم  مواد و روش ها……………………………………………………………………………..38

محل و زمان آزمایش………………………………………………………………………………………………………………………………………..39

آماده­سازی سالن …………………………………………………………………………………………………………………………………………….39

مشخصات جیره­ها: …………………………………………………………………………………………………………………………………………..39

مدیریت پرورش ………………………………………………………………………………………………………………………………………………41

نور : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41

رطوبت: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41

تهویه: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………41

دانخوری و آبخوری: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..41

دما………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….42

برنامه واکسیناسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………42

 پرندگان و گروه­های آزمایشی……………………………………….…………………………………………………………………………….43

گروه­های آزمایشی: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..43

مدل آماری و تجزیه و تحلیل داده‌ها ………………………………………………………………………………………………………….43

متغیرهای مورد بررسی در مورد عملکرد و روش اندازه گیری آنها…………………………………………………………….44

مصرف خوراک………………………………………………………………………………………………………………………………………………44

افزایش وزن هفتگی………………………………………………………………………………………………………………………………………45

ضریب تبدیل خوراکی…………………………………………………………………………………………………………………………………..45

درصد تلفات: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….45

وزن نهایی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………46

بازده لاشه و تفكیك آن…………………………………………………………………………………………………………………………………46

اندازه گیری طول نسبی روده باریك ……………………………………………………………………………………………………………46

این مطلب را هم بخوانید :

این مطلب را هم بخوانید :
 

تعیین تیتر آنتی بادی نیوکاسل…………………………………………………………………………………………………………………….47

پروفایل چربی خون ………………………………………………………………………………………………………………………………………47

فصل چهارم  نتایج………………………………………………………………………………………..49

4-1- اثر جیره های آزمایشی بر عملكرد:…………………………………………………………………………………………………….50

4-1-1- مصرف خوراك: ……………………………………………………………………………………………………………………………..50

4-1-2 – افزایش وزن روزانه: ……………………………………………………………………………………………………………………..50

4-1-3 – ضریب تبدیل خوراک……………………………………………………………………………………………………………………51

4-2- وزن لاشه و اندام­­های داخلی…………………………………………………………………………………………………………………51

4-3- تلفات در مراحل مختلف پرورش  ………………………………………………………………………………………………………..52

4-4- وزن ارگانهای مربوط به سیستم ایمنی بدن ……………………………………………………………………………………….52

4-5- اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی همورال در مقابل بیماری نیوکاسل در جوجه­های گوشتی.....52

4-6-پارامتر­های خونی……………………………………………………………………………………………………………………………………..52

فصل پنجم  بحث …………………………………………………………………………………………59

5-1-  بحث مربوط به عملکرد………………………………………………………………………………………………………………………..60

5-1-1- مصرف خوراک…………………………………………………………………………………………………………………………………..60

5-1-2- افزایش وزن……………………………………………………………………………………………………………………………………….62

5-1-3- ضریب تبدیل…………………………………………………………………………………………………………………………………….63

5-1-4- بحث مربوط به سیر تازه بر عملکرد…………………………………………………………………………………………………..65

5-1-5- بحث مربوط به پیاز تازه بر روی عملکرد ………………………………………………………………………………………….65

5-1-6- بحث مربوط به اثرات متقابل سیر و  پیاز تازه عملکرد……………………………………………………………………..66

5-2-  بحث مربوط به متابولیت های خونی در روز 42 پرورش…………………………………………………………………….66

5-3- بحث مربوط به اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی هومورال در مقابل بیماری نیوکاسل و وزن اندام های ایمنی در جوجه­های گوشتی……………………………………………………………………………………………………………………69

5-4- بحث مربوط به  وزن نسبی لاشه و اندام های داخلی………………………………………………………………………….71

نتیجه­گیری کلی…………………………………………………………………………………………..72

پیشنهادات………………………………………………………………………………………………73

منابع و مراجع. ……………………………………………………………………………………………74

 

چکیده

این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین (از صفر تا 21 روزگی) و پایانی (از22 تا 42 روزگی) مشابه ولی دارای سطوح متفاوت سیر (صفر، 5/0 و1 درصد) و یا پیاز (صفر،1 و 2 درصد) را دریافت کردند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که استفاده از سیر و پیاز تازه تاثیر معنی­داری بر عملکرد جوجه­ها در دوره آغازین نداشت(05/0<P). اما استفاده از ­سیر و پیاز تازه به­صورت جداگانه و باهم به طور معنی­داری مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک را در دوره رشد و کل دوره پرورشی، بهبود داد (05/0>P).  به علاوه استفاده از سطوح مختلف سیر و پیاز تأثیر معنی­داری بر مقدار تیتر بیماری نیوکاسل و وزن اندام­های سیستم ایمنی (بورس، طحال و تیموس) نداشت (05/0<P). همچنین استفاده از سیر تازه موجب کاهش کلسترول خون و مكمل­سازی سیر و پیاز در كنار هم باعث افزایش HDL خون جوجه­های گوشتی گردید(05/0>P). به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، مكمل­سازی باهم از بالاترین سطح سیر(1 درصد) و پیاز تازه (2 درصد) بهترین تاثیر را بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل و متابولیت HDL خون جوجه­های گوشتی در دوره رشد و کل دوره داشت (05/0>P).

 

 مقدمه

با افزایش روز افزون جمعیت، نیاز به منابع غذایی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می­کند. از منابع غذایی مورد نیاز انسان می­توان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژه­ای را در این زمینه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...