دانلود پایان نامه ارشد: تنش شوری و خشکی فیزیولوژیک |
[2]. سبزیها نسبت به شوری خاک بسیار حساس میباشند و هر چه خاک شورتر باشد ریشه گیاهان آب موردنیاز خود را با سختی بیشتری جذب میکند. اهمیت این موضوع در شرایط آب و هوایی گرم و خشک نسبت به شرایط مرطوب بهمراتب بیشتر است. درجه حساست سبزیها نسبت به شوری خاک بسیار متفاوت است. حساسترین سبزیها به شوری خاک کرفس و تربچه و مقاومترین آنها اسفناج و چغندر میباشند. گیاه خیار جزو سبزیهای نیمه حساس به شوری است [8]. سبزیها با داشتن موادی از قبیل ویتامین، املاح معدنی، مواد سلولزی، اسیدهای آلی، روغنهای فرار و مواد ضد باکتریایی جایگاه ویژهای ازنظر ارزش غذایی دارند [3]. خیار بهعنوان یکی از سبزهای پرمصرف، حدود 96 تا 97 درصد آن آب است که به علت وفور ویتامین، املاح معدنی و اسیدهای آلی در تغذیه از اهمیت ویژهای برخوردار است. ازنظر اقتصادی خیار در بین سبزیهای مهم، مقام چهارم را بعد از گوجهفرنگی، کلم پیچ و پیاز دارا است [3].
با گسترش روزافزون اراضی شور و هزینههای سنگین اصلاح این اراضی و نهایتاً غیرقابل کشت شدن آنها و با توجه به حساسیت خیار به شوری، شناسایی ارقام مت
این مطلب را هم بخوانید :
حمل به شوری در خیار از اهمیت ویژهای
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 08:04:00 ق.ظ ]
|