دانلود پایان نامه :بررسی تأثیر ترکیبی بستهبندی با اتمسفر تعدیلشده با اسانسهای گیاهی بر کیفیت انبارداری میوه |
یکی از پوششهای خوراکی جدید صمغ آکاسیا است که صمغ عربی نیز نامیده میشود و یک نوع پلی ساکارید است که جهت کاهش اتلاف آب و حفظ رنگ و نگهدارینمونههای بیولوژیکی به مدت طولانی استفاده میشود (کریل، 2006، علی و هم کاران ،2010 و مقبول و هم کاران ، 2011).
اسانسهای گیاهی یا به اصطلاح مواد فرار، مایعات روغنی معطر بهدستآمده از اندامهای مختلف گیاه شامل: گل، جوانه، بذر، برگ و سایر قسمتها هستند. تا همین اواخر، اسانسهای گیاهی به دلیل عطر و طعم خود بهعنوان طعمدهندهی مواد غذایی، مورد استفاده قرار میگرفتند، اما امروزه اسانسهای گیاهی و اجزای خالص آنها از نقطهنظر وضعیت ایمنیشان، موردپذیرش مصرفکنندگان بوده و برای استفادههای چندمنظوره، هستند. استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی بهعنوان جایگزین مواد
شیمیایی سنتزی، توجه محققین را به سمت اسانسهای گیاهی معطوف نموده است. علاوه بر این، خواص ضد میکروبی اسانسهای گیاهی بهدستآمده از اندامهای گیاهی بهصورت تجربی برای قرنها به رسمیت شناختهشده است. رایجترین اسانسهای گیاهی متعلق به جنس آویشن، مرزنجوش، نعناع، میخک و اکالیپتوس است. تمام اسانسهای گیاهی مورداستفاده فعالیت آنتیاکسیدانی بالایی از خود بروز میدهند (سرانو و همکاران ، 2008).
ترکیب اصلی مسئول اثر آنتیاکسیدان کارواکرول در پونه کوهی، اوژنول در میخک، تیمولدر آویشن، منتول در نعناع و اکالیپتول 14 در اکالیپتوس 15 است.
این مطلب را هم بخوانید :
فعالیت بیولوژیکی اصلی و امکان استفاده از اسانسها در صنایع غذایی و بستهبندی محصولات به ظرفیت ضد میکروبی آنها مربوط میشود. فعالیت ضد میکروبی اوژنول، تیمول و کارواکرول در برابر
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 06:36:00 ق.ظ ]
|