پایان نامه ارشد: اثر تنش شوری بر خصوصیات رشدی برخی از ژنوتیپهای انتخابی بادام پیوند شده روی پایه GF677 |
1-3-گیاهشناسی…………………………………………………………………………………..5
1-4- ارزش و خواص غذایی بادام…………………………………………………………………..6
1-5-خصوصیات پایه GF677…………………………………………………………………………
1-6-تعریف تنش…………………………………………………………………………………….8
1-7-تنش شوری…………………………………………………………………………………….9
1-8-اندازهگیری شوری……………………………………………………………………………10
1-9-اثر شوری بر گیاهان………………………………………………………………………..11
1-10-مکانیزمهای مقاومت به شوری در گیاهان……………………………………………….12
1-11-انواع اكسیژن فعال………………………………………………………………………….13
1-11-1-انواع اکسیژنهای فعال به عنوان سیگنالهایی در پاسخ به تنشهای محیطی………15
1-11-2-طبقهبندی مسیرهای سیگنالدهی تنش………………………………………….15
1-11-3-مسیر کلی انتقال پیام تنش اسمزی…………………………………………………16
1-12-اثرات تنش شوری بر خصوصیات رویشی بادام و سایر درختان میوه………………….18
1-13- اثرات تنش شوری بر خصوصیات فیزیولوژی بادام و سایر درختان میوه………………22
1-13-1- اثرات تنش شوری بر پارامترهای فتوسنتزی بادام و سایر درختان میوه………..22
1-13-2-اثرات تنش شوری بر تغییرات فلورسانس کلروفیل………………………………….24
1-13-3- اثرات تنش شوری بر روابط آبی بادام و سایر درختان میوه………………………..26
1-13-4- اثرات تنش شوری بر محتوی فنل و ظرفیت آنتی اکسیدانتی بادام و سایر درختان میوه….28
1-14- اثرات تنش شوری بر خصوصیات بیوشیمیایی بادام و سایر درختان میوه………29
1-14-1- اثرات تنش شوری بر مکانیسمهای دفاعی آنزیمی……………………………29
1-14-1-1 سوپراکسید دیسموتاز (SOD)……………………………………………………30
1-14-1-2- کاتالاز (CAT)…………………………………………………………………….30
1-14-1-3-پراکسیدازها……………………………………………………………………….31
1-14-1-3-1-آسکوربات پراکسیداز (APX)…………………………………………………..31
1-14-1-3-2- گایاکول پراکسیداز (GPX) …………………………………………………….31
1-14-2- اثرات تنش شوری بر فعالیت آنزیمهای پراکسیداز، کاتالاز،آسکوربات پراکسیداز در بادام و سایر درختان میوه…32
1-14-3- اثرات تنش شوری بر محتوی پراکسید هیدروژن در بادام و سایر درختان میوه…33
1-14-4- اثرات تنش شوری بر محتوی پروتئینهای محلول کل در بادام و سایر درختان میوه….34
1-14-5- اثرات تنش شوری بر سنتز تنظیم کنندههای اسمزی بادام و سایر درختان میوه…..36
1-14-5-1-پرولین……………………………………………………………………………..37
1-14-5-2-کربوهیدراتهای محلول و نامحلول………………………………………………..39
1-14-6- اثرات تنش شوری بر پراکسیداسیون لیپیدها در بادام و سایر درختان میوه…..40
این مطلب را هم بخوانید :
1-15- اثرات تنش شوری بر وضعیت عناصر غذایی در بادام و سایر درختان میوه……… 42
2-مواد و روشها………………………………………………………………………………46
2-1- محل انجام آزمایش……………………………………………………………………..47
2-2- طرح آزمایشی……………………………………………………………………………47
2-3- مواد آزمایشی………………………………………………………………………….47
2-3-1-خصوصیات ژنوتیپهای مورد مطالعه………………………………………………….49
2-4-اعمال تیمار شوری………………………………………………………………………50
2-5-ارزیابی صفات مورفولوژیک………………………………………………………….51
2-6-ارزیابی صفات فیزیولوژیک……………………………………………………………..52
2-6-1-پارامترهای فلورسانس کلروفیل……………………………………………………52
2-6-2- سنجش کلروفیل و کارتنوئید……………………………………………………..53
2-6-3-شاخص کلروفیل…………………………………………………………………..53
2-6-4-محتوای نسبی آب برگ…………………………………………………………53
2-6-5- نشت یونی نسبی………………………………………………………………54
2-6-6- درصد آسیب دیدگی غشاء سلولی……………………………………………..54
2-6-7- فنل کل……………………………………………………………………………..54
2-6-7-1- استخراج از بافت میوه…………………………………………………………54
2-6-7-2- تعیین میزان فنل کل با روش اسپکتروفتومتری……………………………55
2-6-8- ظرفیت آنتیاکسیدانی کل………………………………………………………..56
2-7-ارزیابی صفات بیوشیمیایی………………………………………………………….56
2-7-1-کربوهیدراتهای محلول………………………………………………………………56
2-7-2-کربوهیدراتهای نامحلول……………………………………………………………58
2-7-3-پرولین…………………………………………………………………………………59
2-7-4-پراکسیداسیون لیپیدها……………………………………………………………60
2-7-4-1-مالون دیآلدئید(MDA) …………………………………………………………60
2-7-4-2-سنجش سایر آلدئیدها (پروپانال، بوتانال، هگزانال، هپتانال و پروپانال دی متیل استال)….60
2-7-5-پراكسید هیدروژن………………………………………………………………..61
2-7-6-پروتئین محلول کل و سنجش فعالیت آنزیمها…………………………………61
2-7-6-1-تهیه بافر استخراج……………………………………………………………..61
2-7-6-2-مرحله استخراج……………………………………………………………….61
2-7-6-3-پروتئین محلول کل……………………………………………………………62
2-7-6-3-1-تهیه بافرهای سنجش…………………………………………………….62
2-7-6-3-2-تعیین محتوی پروتئین محلول کل…………………………………………62
2-7-6-4- آنزیم پراکسیداز (POD) ……………………………………………………..63
2-7-6-4-1-تهیه بافرهای سنجش…………………………………………………….63
2-7-6-4-2-تعیین فعالیت آنزیم…………………………………………………………63
2-7-6-5-آنزیم آسكوربات پراكسیداز (APX)………………………………………….64
2-7-6-5-1-تهیه بافرهای سنجش……………………………………………………..64
2-7-6-5-2-تعیین فعالیت آنزیم………………………………………………………….64
2-7-6-6-آنزیم کاتالاز (CAT) …………………………………………………………….64
2-7-6-6-1-تهیه بافرهای سنجش……………………………………………………..64
2-7-6-6-2-تعیین فعالیت آنزیم کاتالاز………………………………………………….64
2-8- عناصر معدنی ریشه و برگ…………………………………………………………65
2-8-1- تهیه خاکستر……………………………………………………………………..65
2-8-2-نیتروژن………………………………………………………………………..65
2-8-3-پتاسیم…………………………………………………………………………..66
2-8-3-1- آماده کردن محلولهای سنجش…………………………………………..66
2-8-3-2- تعیین محتوی پتاسیم………………………………………………….66
2-8-4-سدیم………………………………………………………………………..67
2-8-4-1- آماده کردن محلولهای سنجش………………………………………67
2-8-4-2-تعین محتوی سدیم………………………………………………………68
2-8-5-فسفر…………………………………………………………………………..69
2-8-5-1- آماده کردن محلولهای سنجش……………………………………….69
2-8-5-2-تعین محتوی فسفر………………………………………………………..69
2-8-6-کلسیم…………………………………………………………………………70
2-8-7- منیزیم………………………………………………………………………….71
2-8-8- آهن………………………………………………………………………….71
2-8-9- روی………………………………………………………………………..72
2-8-10- مس…………………………………………………………………………73
2-8-11-کلر…………………………………………………………………………74
2-9- تجزیه و تحلیل داده ها…………………………………………………………..74
3-نتایج و بحث………………………………………………………………………..75
3-1-ارزیابی برهمکنش شوری و ژنوتیپ بر صفات مورفولوژیک…………………77
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 03:32:00 ب.ظ ]
|