پایان نامه ارشد: مقایسه فعالیت پاداکسایشی عصارههای اتانولی و متانولی ترکیبات فنولی در بخشهای خوراکی انگور (Vitis vinifera L .) واریته کشمشی قرمز |
1-2-1-4- اکسیژن منفرد …………………………………………………………………………………………………………………………….. 4 1-2-1-5- رادیکال سوپراکسید ……………………………………………………………………………………………………………………. 5 1-3- پاداکسایندهها ……………………………………………………………………………………………………………………………………… 6 1-3-1- پاداکسایندههای طبیعی …………………………………………………………………………………………………………………….. 7 1-3-1-1- ترکیبات دهنده هیدروژن(Hydrogen donating compounds) ……………………………………………… 7 1-3-1-2- شلاته کنندههای فلزات ……………………………………………………………………………………………………………….. 8 1-3-1-3- فرونشانندههای اکسیژن ……………………………………………………………………………………………………………….. 8 1-3-1-4- آنزیمها ………………………………………………………………………………………………………………………………………. 8 1-3-1-4-1- آنزیم گلوکز اکسیداز ………………………………………………………………………………………………………………. 8 1-3-1-4-2- آنزیم سوپراکسید دیسموتاز ……………………………………………………………………………………………………… 8 1-3-1-4-3- آنزیم کاتالاز …………………………………………………………………………………………………………………………… 9 1-3-1-4-4- آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز ………………………………………………………………………………………………………. 9 1-3-1-4-5- گیرندههای اکسیژن………………………………………………………………………………………………………………….. 9 1-4- ترکیبات فنولی در گیاهان…………………………………………………………………………………………………………………….. 10 1-4-1- اسیدهای فنولیک…………………………………………………………………………………………………………………………….. 10 1-4-2- فلاونوئیدها…………………………………………………………………………………………………………………………………….. 11 1-4-3- تاننها……………………………………………………………………………………………………………………………………………. 11 1-4-4- بیوسنتز ترکیبات فنولی و عملکرد آنها…………………………………………………………………………………………….. 12 1-5- کلیات گیاه شناسی……………………………………………………………………………………………………………………………… 12 1-5-1- منشاء وتاریخچه انگور…………………………………………………………………………………………………………………….. 12 1-5-2- سطح زیرکشت و میزان تولید انگور در جهان……………………………………………………………………………………. 13 1-5-3- سطح زیرکشت انگور در ایران…………………………………………………………………………………………………………. 13 1-5-4- گیاه شناسی انگور…………………………………………………………………………………………………………………………… 14 1-5-5- موارد مصرف انگور………………………………………………………………………………………………………………………… 14 1-5-6- ترکیبات شیمیایی……………………………………………………………………………………………………………………………. 15 1-5-7- خواص دارویی میوه انگور………………………………………………………………………………………………………………. 15 1-6- سابقه تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 19 1-7- هدف…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 20 2-فصل دوم: مواد و روش ها 2-1 جمعآوری نمونه ها ……………………………………………………………………………………………………………………………… 21 2-2 عصاره گیری ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 21 2-3-تعیین محتوای فنل کل …………………………………………………………………………………………………………………………. 21 2-4-تعیین محتوای فلاونوئیدی …………………………………………………………………………………………………………………… 22 2-5-ظرفیت جمع آوری رادیکال های نیتریک اکسید …………………………………………………………………………………….. 22 2-6-تعیین درصد جمع آوری رادیکال سوپراکسید ………………………………………………………………………………………… 22 2-7- ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال های DPPH ……………………………………………………………………………………. 23 2-8-قدرت احیای آهن با استفاده از سنجش FRAP …………………………………………………………………………………… 24 2-9- تعیین فعالیت شکستگی زنجیر ……………………………………………………………………………………………………………. 24 2-10-سنجش ظرفیت مهار پراکسیداسیون چربی با روش تیوباربیوتیک اسید(TBA) ……………………………………… 24 2-11-آنالیز آماری ……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25 3-فصل سوم: نتایج و بحث 3-1-انتخاب حلال مناسب ………………………………………………………………………………………………………………………….. 26 3-2-نتایج حاصل از سنجش میزان کل ترکیبات فنلی در عصاره های مختلف انگور………………………………………….. 26 3-3-نتایج حاصل از سنجش میزان کل فلاونوئیدها در عصاره های مختلف انگور…………………………………………….. 29 3-4-نتایج حاصل از آزمون DPPH در عصاره های مختلف انگور…………………………………………………………………. 31 3-5-نتایج حاصل از سنجش قدرت احیا در عصاره های مختلف انگور……………………………………………………………. 33 3-6-نتایج فعالیت شکستگی زنجیر رادیکال در عصاره های مختلف انگور……………………………………………………….. 35 3-7-نتایج مهار رادیکال نیتریک اکسید در عصاره های مختلف انگور………………………………………………………………. 36 3-8-نتایج میزان پراکسیداسیون چربی در عصاره های مختلف انگور………………………………………………………………. 39 3-9-نتایج درصد جمع آوری رادیکال سوپراکسید در عصاره های مختلف انگور………………………………………………. 40 3-10-نتیجه گیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………………… 43 پیشنهادها…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 44 4-پیوستها…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 45 منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 47 Abstract …………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 57 فهرست شکلها و نمودارها شکل 1-1: ویتامینها و مقابله با رادیکالهای آزاد …………………………………………………………………………………………….. 3 شکل 1-2: ساختار مولکولی 4 گروه مهم از فلاونوئیدها………………………………………………………………………………….. 11 نمودارها نمودار 3-1: محتوای فنل کل (mgGAE/100GFW) بخشهای مختلف……………………………………………………… 27 نمودار 3-2: محتوای فلاونوئیدی کل (mgQE/100GFW) بخشهای مختلف ……………………………………………… 30 نمودار 3-3: درصد ظرفیت جاروب کنندگی رادیکالهای آزاد DPPH بخشهای مختلف ……………………………….. 31 نمودار 3-4: قدرت احیا (جذب در 595 نانومتر) بخشهای مختلف ………………………………………………………………. 34 نمودار 3-5: فعالیت شکستگی زنجیر بخشهای مختلف مختلف …………………………………………………………………….. 36 نمودار 3-6: درصد مهار رادیکال نیتریک اکسید بخشهای مختلف مختلف ……………………………………………………… 37 نمودار 3-7: پراکسیداسیون چربی بخشهای مختلف مختلف …………………………………………………………………………. 40 نمودار 3-8: درصد مهار رادیکال سوپراکسید بخشهای مختلف مختلف …………………………………………………………. 41 نمودار 4-1: منحنی استاندارد گالیک اسید……………………………………………………………………………………………………… 45 این مطلب را هم بخوانید : نمودار 4-2: منحنی استاندارد کوئرستین………………………………………………………………………………………………………… 45 نمودار 4-3: منحنی استاندارد FESO4 برای آزمایش FRAP……………………………………………………………………….. 46
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 10:22:00 ق.ظ ]
|