1-8- انواع مرکبات در کشور. 9

1-9- مشکلات کشت و کار مرکبات در ایران.. 9

1-10- اهمیت و اهداف پژوهش…. 10

 

فصل دوم: مروری بر پژوهشهای پیشین.. 13

2-1- تاریخچه و منشاء پیدایش مركبات در ایران و جهان.. 14

2-2- گیاهشناسی.. 16

2-2-1- گیاه. 17

2-2-2- گل.. 17

2-2-3- گل انگیزی.. 18

2-2-4- گرده افشانی.. 19

2-2-5- میوه. 19

2-3- گونه های مرکبات تحت کشت در ایران.. 20

2-3-1- پرتقال (Citrus sinensis) 20

2-3-2- نارنگی ها (C. reticulate) 21

2-3-3-گریپ فروت (C. paradise) 21

2-3-4- لیمو ترش (C. limon) 21

2-3-5- نارنج (C. aurantium) 22

2-4-………………………………………………………………………………………… ارزش غذایی و ترکیبات میوه. 24

2-5-…………………………………………………………………………………………………………… ازدیاد مرکبات.. 25

2-6-…………………………………………………………………………………………………. شرایط اقلیمی مركبات.. 26

2-7-…………………………………………………………………………………………………. تغذیه درختان مركبات.. 28

2-7-1- عناصر پرمصرف.. 29

2-7-1-1- ازت (نیتروژن) 29

2-7-1-2- فسفر. 30

2-7-1-3- پتاس… 31

2-7-1-4- کلسیم.. 31

2-7-1-5- منیزیم.. 32

1-8- انواع مرکبات در کشور. 9

1-9- مشکلات کشت و کار مرکبات در ایران.. 9

1-10- اهمیت و اهداف پژوهش…. 10

 

فصل دوم: مروری بر پژوهشهای پیشین.. 13

2-1- تاریخچه و منشاء پیدایش مركبات در ایران و جهان.. 14

2-2- گیاهشناسی.. 16

2-2-1- گیاه. 17

2-2-2- گل.. 17

2-2-3- گل انگیزی.. 18

2-2-4- گرده افشانی.. 19

2-2-5- میوه. 19

2-3- گونه های مرکبات تحت کشت در ایران.. 20

2-3-1- پرتقال (Citrus sinensis) 20

2-3-2- نارنگی ها (C. reticulate) 21

2-3-3-گریپ فروت (C. paradise) 21

2-3-4- لیمو ترش (C. limon) 21

2-3-5- نارنج (C. aurantium) 22

2-4-………………………………………………………………………………………… ارزش غذایی و ترکیبات میوه. 24

2-5-…………………………………………………………………………………………………………… ازدیاد مرکبات.. 25

2-6-…………………………………………………………………………………………………. شرایط اقلیمی مركبات.. 26

2-7-…………………………………………………………………………………………………. تغذیه درختان مركبات.. 28

2-7-1- عناصر پرمصرف.. 29

2-7-1-1- ازت (نیتروژن) 29

2-7-1-2- فسفر. 30

2-7-1-3- پتاس… 31

2-7-1-4- کلسیم.. 31

2-7-1-5- منیزیم.. 32

2-7-2-عناصر كم مصرف.. 32

2-7-2-1- آهن.. 32

2-7-2-2- روی.. 33

2-7-2-3- منگنز. 34

2-7-2-4- مس…. 34

2-7-2-5- بر. 34

2-7-2-6- مولیبدن.. 35

2-7-3- تاثیر عناصر مختلف بر مرکبات و علایم کمبود آنها 36

2-7-4- میزان کود. 37

2-7-5- زمان و نحوه‌ مصرف کودها 37

2-7-6-……………… کود حیوانی.. 38

2-7-7-…………….. کودهای زیستی.. 39

2-7-7-1-  نیتروکسین ( ازتوباکتر – آزوسپیریلیوم) 42

2-7-7-2-  کود فسفاته بارور-2. 45

2-7-7-3-  هیومیک اسید. 48

 

فصل سوم: مواد و روش ها 53

3-1- شرایط انجام پژوهش…. 54

3-2- مواد گیاهی.. 54

3-3- تیمارهای آزمایشی.. 55

3-4- صفات مورد اندازه گیری.. 55

3-5- طرح آزمایشی و آنالیز آماری.. 58

 

فصل چهارم: نتـــایج.. 60

4-1- ویژگی های کمی عملکرد. 61

4-1-1- تعداد میوه. 62

4-1-2- عملکرد میوه. 63

4-1-3- اندازه میوه. 64

4-2- ویژگی های کیفی میوه…………….. 65

4-2-1- حجم آب میوه. 67

4-2-2- مواد جامد محلول میوه (TSS) 67

4-2-3- اسید میوه. 68

4-2-4- نسبت بریکس به اسید قابل تیتر. 69

4-2-5- رنگ میوه. 70

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری.. 75

5-1- ویژگی های کمی میوه. 76

تعداد میوه در درخت… 76

عملکرد درختان پرتقال.. 78

متوسط وزن و قطر میوه. 79

3-6- ویژگی های کیفی میوه. 80

جمع بندی.. 83

پیشنهادات.. 85

 

منابع.. 86

فهرست جدول ها

جدول 1-1- میزان تولید مركبات در كشورهای عمده جهان.. 6

جدول شماره 1-2. پراکندگی انواع مرکبات در استانهای کشور. 22

جدول شماره 2-2. مقدار مواد معدنی موجود در یک تن میوه پرتقال. 24

جدول 3-2. حداقل درجه حرارت قابل تحمل گونه های مختلف مركبات (برحسب سانتی گراد) 27

جدول 4-2- حد بهینه عناصر غذایی كم مصرف و پرمصرف در پرتقال. 38

جدول 1-3. ویژگی های فیزیکوشیمیایی خاک مورد استفاده. 54

جدول 1-4. نتایج تجزیه واریانس صفات کمی میوه درختان پرتقال والنسیا در پاسخ به کاربرد کودهای زیستی. 61

جدول 4-2- نتایج تجزیه واریانس صفات کیفی میوه درختان پرتقال والنسیا در پاسخ به کاربرد کودهای زیستی. 66

جدول 4-3-  نتایج تجزیه واریانس شاخص های رنگ میوه درختان پرتقال والنسیا در پاسخ به کاربرد کودهای زیستی. 71

 

فهرست شکل ها

شکل 1-1- نواحی عمده کشت و کار مرکبات در ایران.. 7

شکل 1-2. نمایی از کود نیتروکسین مورد استفاده در این پژوهش، حاوی (ازتوباکتر و آزوسپیریلیوم) 45

شکل 2-2. نمایی از کود فسفاته بارور مورد استفاده در این پژوهش…. 48

شکل 3-2. نمایی از کود هیومیک اسید مورد استفاده در این پژوهش. 52

شکل 1-3. دستگاه رفرکتومتر مورد استفاده در تعیین مقدار TSS در آب میوه پرتقال. 56

شکل 2-3. تشکیل رنگ صورتی به عنوان نقطه پایان تیتراسیون اسید های آلی میوه. 57

شکل 3-3. دستگاه کرومامتر Minolta CR400 مورد استفاده در اندازه گیری رنگ میوه. 58

شکل 4-3. نقشه طرح آزمایشی در محل انجام پژوهش. 59

اسید هیونیک=AH، نیتروکسین=N و بارور2=B2. 59

شکل 1-4. اثر کاربرد کودهای زیستی بر تعداد میوه در هر درخت پرتقال والنسیا. 62

شکل 4-2- اثر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد میوه درختان پرتقال والنسیا. 63

شکل 4-3- اثر کاربرد کودهای زیستی بر متوسط وزن میوه پرتقال والنسیا. 64

شکل 4-4- اثر کاربرد کودهای زیستی بر قطر میوه پرتقال والنسیا. 65

شکل 4-5- اثر کاربرد کودهای زیستی بر حجم آب میوه پرتقال والنسیا. 67

شکل 4-6- اثر کاربرد کودهای زیستی بر مقدار مواد جامد محلول میوه پرتقال والنسیا. 68

شکل 4-7- اثر کاربرد کودهای زیستی بر درصد اسید قابل تیتر در آب میوه پرتقال والنسیا. 69

شکل 4-8- اثر کاربرد کودهای زیستی بر نسبت بریکس به اسید قابل تیتر در آب میوه پرتقال والنسیا. 70

 

2-7-2-عناصر كم مصرف.. 32

2-7-2-1- آهن.. 32

2-7-2-2- روی.. 33

2-7-2-3- منگنز. 34

2-7-2-4- مس…. 34

2-7-2-5- بر. 34

2-7-2-6- مولیبدن.. 35

2-7-3- تاثیر عناصر مختلف بر مرکبات و علایم کمبود آنها 36

2-7-4- میزان کود. 37

2-7-5- زمان و نحوه‌ مصرف کودها 37

2-7-6-……………… کود حیوانی.. 38

2-7-7-…………….. کودهای زیستی.. 39

2-7-7-1-  نیتروکسین ( ازتوباکتر – آزوسپیریلیوم) 42

2-7-7-2-  کود فسفاته بارور-2. 45

2-7-7-3-  هیومیک اسید. 48

 

فصل سوم: مواد و روش ها 53

3-1- شرایط انجام پژوهش…. 54

3-2- مواد گیاهی.. 54

3-3- تیمارهای آزمایشی.. 55

3-4- صفات مورد اندازه گیری.. 55

3-5- طرح آزمایشی و آنالیز آماری.. 58

 

فصل چهارم: نتـــایج.. 60

4-1- ویژگی های کمی عملکرد. 61

4-1-1- تعداد میوه. 62

4-1-2- عملکرد میوه. 63

4-1-3- اندازه میوه. 64

این مطلب را هم بخوانید :

این مطلب را هم بخوانید :
 

4-2- ویژگی های کیفی میوه…………….. 65

4-2-1- حجم آب میوه. 67

4-2-2- مواد جامد محلول میوه (TSS) 67

4-2-3- اسید میوه. 68

4-2-4- نسبت بریکس به اسید قابل تیتر. 69

4-2-5- رنگ میوه. 70

 

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری.. 75

5-1- ویژگی های کمی میوه. 76

تعداد میوه در درخت… 76

عملکرد درختان پرتقال.. 78

متوسط وزن و قطر میوه. 79

3-6- ویژگی های کیفی میوه. 80

جمع بندی.. 83

پیشنهادات.. 85

 

منابع.. 86

فهرست جدول ها

جدول 1-1- میزان تولید مركبات در كشورهای عمده جهان.. 6

جدول شماره 1-2. پراکندگی انواع مرکبات در استانهای کشور. 22

جدول شماره 2-2. مقدار مواد معدنی موجود در یک تن میوه پرتقال. 24

جدول 3-2. حداقل درجه حرارت قابل تحمل گونه های مختلف مركبات (برحسب سانتی گراد) 27

جدول 4-2- حد بهینه عناصر غذایی كم مصرف و پرمصرف در پرتقال. 38

جدول 1-3. ویژگی های فیزیکوشیمیایی خاک مورد استفاده. 54

جدول 1-4. نتایج تجزیه واریانس صفات کمی میوه درختان پرتقال والنسیا در پاسخ به کاربرد کودهای زیستی. 61

جدول 4-2- نتایج تجزیه واریانس صفات کیفی میوه درختان پرتقال والنسیا در پاسخ به کاربرد کودهای زیستی. 66

جدول 4-3-  نتایج تجزیه واریانس شاخص های رنگ میوه درختان پرتقال والنسیا در پاسخ به کاربرد کودهای زیستی. 71

 

فهرست شکل ها

شکل 1-1- نواحی عمده کشت و کار مرکبات در ایران.. 7

شکل 1-2. نمایی از کود نیتروکسین مورد استفاده در این پژوهش، حاوی (ازتوباکتر و آزوسپیریلیوم) 45

شکل 2-2. نمایی از کود فسفاته بارور مورد استفاده در این پژوهش…. 48

شکل 3-2. نمایی از کود هیومیک اسید مورد استفاده در این پژوهش. 52

شکل 1-3. دستگاه رفرکتومتر مورد استفاده در تعیین مقدار TSS در آب میوه پرتقال. 56

شکل 2-3. تشکیل رنگ صورتی به عنوان نقطه پایان تیتراسیون اسید های آلی میوه. 57

شکل 3-3. دستگاه کرومامتر Minolta CR400 مورد استفاده در اندازه گیری رنگ میوه. 58

شکل 4-3. نقشه طرح آزمایشی در محل انجام پژوهش. 59

اسید هیونیک=AH، نیتروکسین=N و بارور2=B2. 59

شکل 1-4. اثر کاربرد کودهای زیستی بر تعداد میوه در هر درخت پرتقال والنسیا. 62

شکل 4-2- اثر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد میوه درختان پرتقال والنسیا. 63

شکل 4-3- اثر کاربرد کودهای زیستی بر متوسط وزن میوه پرتقال والنسیا. 64

شکل 4-4- اثر کاربرد کودهای زیستی بر قطر میوه پرتقال والنسیا. 65

شکل 4-5- اثر کاربرد کودهای زیستی بر حجم آب میوه پرتقال والنسیا. 67

شکل 4-6- اثر کاربرد کودهای زیستی بر مقدار مواد جامد محلول میوه پرتقال والنسیا. 68

شکل 4-7- اثر کاربرد کودهای زیستی بر درصد اسید قابل تیتر در آب میوه پرتقال والنسیا. 69

شکل 4-8- اثر کاربرد کودهای زیستی بر نسبت بریکس به اسید قابل تیتر در آب میوه پرتقال والنسیا. 70

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...