دانلود پایان نامه ارشد:زیبایی و ادراک خیالی از دیدگاه ابن سینا |
تعریف عشق.. 60
دیدگاه فیلسوف دربارة عشق های حیوانی.. 61
مراتب عشق.. 62
مسیر ادراک زیبایی و رابطه ادراک و زیبایی.. 70
معنای دیگری از عشق.. 71
نتیجهگیری.. 72
موسیقی.. 73
ابداعات ابنسینا در موسیقی.. 73
مقدمات هارمونی.. 76
فصل چهارم 77
نظری بر موضع ابنسینا در فن شعر. 80
شعر از دیدگاه شیخ الرئیس… 80
تاریخچهای از شعر و آغاز هنر اسلامی.. 81
فن شعر ابنسینا 85
اسباب تولید و خلق شعر. 86
تناسب لفظ و معنی در شعر. 86
زیبایی در تناسب و مقدار. 87
تراژدی.. 88
واژههای به کار رفته در شعر. 88
تشبیه شعر به نقاشی.. 88
مبحث خیال درتفسیر ابنسینا 94
تلقّی متعالی از خیال و تخیّل.. 95
فرق تصدیق و تخییل.. 96
خیال جسمانی یا غیر جسمانی؟ 98
ابنسینا و مادی نبودن خیال. 98
آثار نفی تجرد خیال. 99
شواهدی از گرایش شیخ به تجرد خیالی.. 100
الف)تجرد خیال در انسان. 100
ب-تجرد نفس حیوانات.. 100
بقای قوهی خیال و نقدی بر «حکمت بوعلی». 101
نتیجه. 102
اقسام محاكات.. 102
این مطلب را هم بخوانید :
محاكات در شعر. 103
محاكات در سایر هنرها 104
جمع بندی: 105
جمع بندی.. 106
منابع و مآخذ. 111
فارسی.. 111
عربی.. 112
چکیده
زیبایی و موضوعات مرتبط با آن همواره از مسائل مهم و عمده در کلام اندیشمندان بوده است، با این هدف که از طریق بررسی دقیق معنای آن بتوانند به معیاری برای زیبایی دست یابند و در نیل به آن دیگر مسائل را با بحث زیبایی همسو کنند. قابل توجه این که در کلام یک فیلسوف، سازمانی مهندسی شده وجود دارد که با توجه به آن دستگاه، موضوعات تعریف و تبیین میشوند. آن چه در این رساله مورد بررسی قرار گرفته، نظرات فیلسوف مسلمانی است که هم جامع نظرات فلاسفه پیش از خود است و هم مسأله ایمان در نظرات وی به وضوح خود را نشان میدهد. زیبایی در نظر گاه ابنسینا، غایت فی نفسه نیست و در تعامل و برخورد با خداوند است که دارای ارزش میشود، زیبای حقیقی اوست و منشأ همه زیباییها خداوند است. بنابراین هر موردی که به سمت خداوند در حرکت باشد، به هر اندازه که به ذات احدیت شبیهتر باشد، زیباتر مینماید.
کلمات کلیدی
زیبایی، خیال، تخیل، محاکات، عشق، شعر، نفس، ادراک
مقدمه
انسان ذاتا موجودی کمال گراست و وجود وی دنبال کمال رسیدن در تمام زمینهها است لذا دنبال تعریف و هدفی است که به بیانی خوبیها و زیباییها را درون آن هدف تبیین کند. از مواردی که همه انسانها علیرغم تعاریف مختلف و دیدگاههای متفاوت، به بررسی آن پرداختهاند موضوع زیبایی است که خود کمالی برای انسان معرفی شده است. نحوه بیان موضوع در افراد مختلف، متفاوت است که این بستگی به مبنای فکری آن شخص دارد. فیلسوفان بزرگ مسلمان، در نوشتهها و آثار خود مستقیم به زیباییشناسی نپرداخته اند، اما در نوشتههای ایشان به موضوعاتی اشاره شده که در عصر جدید فیلسوفان معاصر آن عناوین را ذیل مبحث زیباییشناسی بررسی میکنند.
دربررسی نظرات فیلسوفان باید پیشینه تاریخی آن نیز مورد بررسی قرار گیرد. سوالی مطرح است که چه لزومی دارد در بررسی نظرات یک فیلسوف در ابتدا به پیشینه تاریخی و تاریخ فلسفه آن پرداخته شود؟ کلام واضح و روشن است چرا که تاریخ فلسفه بستری را شكل میدهد كه خود فلسفه درون آن معنا مییابد، فلسفه از لامكان به وجود نمیآید واگر نظر و ایدهای در کلام یک فیلسوف یافت میشود قطعا ریشههای آن بحث در کلام فیلسوفان سابق دیده میشود. لذا در بررسی نظرات زیباییشناسانه ابنسینا، نظرات فلاسفه قبل از ابنسینا بویژه ارسطو و فارابی بسیار حایز اهمیت است. این کلام بدان معنا نیست
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-07-02] [ 03:17:00 ق.ظ ]
|