دانلود پایان نامه ارشد : مبانی و اصول جنبش نرم افزاری و تولید علم در علوم سیاسی |
بنابراین بازنگری در علوم سیاسی موجود، امری ضروری به نظر میرسد و این امر بطور منطقی و دقیق شکل نمیگیرد مگر با جنبش نرمافزاری و تولید علم در علوم سیاسی. با تولید علم در علوم سیاسی است که میتوان امید به شکلگیری و تدوین علوم سیاسیای داشت که مبتنی بر مؤلفههای فکری، فلسفی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی باشد تا از این طریق بتواند آن کارایی لازم و مفید در راستای درمان دردهای کشور را داشته باشد.
3-1-سؤال اصلی پژوهش
سؤال محوری که در این پژوهش به دنبال پاسخ دادن به آن هستیم این است که مبانی و اصول جنبش نرمافزاری و تولید علم در علوم سیاسی چیست؟ به تعبیر دیگر برای تولید علم در علوم سیاسی چه مقدّماتی لازم است و اصول انجام این کار بر چه چیزهایی بنا شده است؟ توجّه شود که ما در این پایاننامه به دنبال تولید علم در علوم سیاسی نیستیم. یعنی قرار نیست نظریهای جدید در علوم سیاسی ارائه کنیم. بلکه میخواهیم راههای تحقق چنین امری را تبیین کنیم.
4-1- روششناسی پژوهش
ما در این پایاننامه سعی بر آن داریم تا ابتدا با ارائه تعریفی روشن از تولید علم، مبانی و اصول آن را در علوم سیاسی مطرح نماییم. لازم است به این نکته اشاره شو
د که ما در این پایاننامه قصد تولید علم در علوم سیاسی را نداریم. بلکه میخواهیم به مقدّمات و مبانی چنین حرکتی در علوم سیاسی اشاره کنیم. لازمهی تبیین مبانی تولید علم در علوم سیاسی، داشتن نگاهی کلاننگر است. یعنی باید ابتدا از زاویهی مفهوم علم و سپس علومانسانی وارد بحث علوم سیاسی شد. بسیاری از مؤلفهها و مبانیای که در باب تولید علم در علوم سیاسی مطرح است ابتدا باید در چهارچوب مفهوم علم و علومانسانی تبیین شود. ابتدا باید بسیاری از مبانی و مؤلفهها در علم و علومانسانی تغییرکند، سپس وارد بحث علوم سیاسی شویم. از همین رو در این پایاننامه نگاه از بالا به پایین، سیر از علم به علومانسانی و از علومانسانی به علوم سیاسی است. « فلسفهی علوم سیاسی زیرمجموعهای از فلسفهی علوم اجتماعی، و فلسفهی علوم اجتماعی زیرمجموعهای از فلسفهی علم به شمار میرود. پس پژوهش از فلسفهی علم به سمت فلسفهی علوم اجتماعی و سپس فلسفهی علوم سیاسی، حركت از کلّی به جزئی است» (حقیقت، 1382: 162)
نوع نگاه ما در این پایاننامه مبتنی بر فلسفهی علم است. در همین راستا ما مبانی تولید علم در علوم سیاسی را از سه منظر هستیشناسی، معرفتشناسی و روششناسی که خود بخشی از فلسفهی علم است، تبیین میکنیم. این سه مفهوم رابطهی مسقیمی با هم داشته و بترتیب هر کدام تعیین کنندهی دیگری میباشد. این
این مطلب را هم بخوانید :
پایان نامه درباره انحلال قرارداد/:منظور از بطلان در قاعده - خوشفکری - مرجع ایده ها و آموزش های علمی سه حوزهی هستیشناسی، معرفتشناسی و روششناسی ابتدا در چهارچوب علم، سپس علومانسانی و در نهایت علوم سیاسی مطرح میشود. سعی شده در این سه حوزه مبتنی بر پاردایم اسلامی عمل شود. یعنی تفکر اسلامی در این موارد اساس کار ما قرار می گیرد.
البتّه نباید از این نکته غافل شد که یکی از پایههای تبیین مبانی و اصول جنبش تولید علم حرکت در بستر فسلفهی علم و مبتنی بر مؤلفههای آن است. جنبهی مهم دیگری که باید مبانی و اصول جنبش نرمافزاری و تولید علم بر اساس آنها شکل بگیرد جامعهشناسی علم است. یعنی بررسی مؤلفههای اجتماعی مؤثر بر تولید علم. این بخش از کار میتواند در قالب پایاننامه و پژوهش مستقلی توسط علاقهمندان به این حوزهی مطالعاتی پیگیری شود، ولیکن در این پایاننامه سعی شده حداقل در قسمت ارائه راهکارها و پیشنهادات به برخی از مؤلفههای اجتماعی در تولید علم نیز توجه شود.
روش مورد استفاده در این پایاننامه مبنایی و تئوریک بوده و مطالعات کتابخانهای اساس کار جمع آوری دادهها میباشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 06:58:00 ب.ظ ]
|