پایان نامه ارشد: بررسی اثرات جیره های حاوی آویشن، گلگاو زبان و سینبیوتیک بر عملکرد جوجه های گوشتی |
2-1-3 – سرعت رشد ……………………………………………………………………………….7
2-2- دستگاه گوارش طیور ………………………………………………………………………..7
2-2-1- دهان (حفره دهانی- حلقی) …………………………………………………………….8
2-2-2- مری و چینهدان …………………………………………………………………………….8
2-2-3- معده ………………………………………………………………………………………9
2-2-3-1- پیش معده (معده غدهای) ……………………………………………………………9
2-2-3-2- سنگدان (معده ماهیچهای) ……………………………………………………….9
2-2-4- روده باریك ……………………………………………………………………………….10
2-2-5- روده بزرگ …………………………………………………………………………….11
2-2-6- روده كور ……………………………………………………………………………….11
2-2-7- كلواك …………………………………………………………………………………….11
2-2-8- طحال …………………………………………………………………………………..11
2-2-9- بورس فابرسیوس …………………………………………………………………..12
2-3- تیموس ……………………………………………………………………………….12
2-4- میكروفلور طبیعی دستگاه گوارش طیور …………………………………………..13
2-5- مواد افزودنی در تغذیه طیور …………………………………………………………..14
2-5-1- آنتیبیوتیكها …………………………………………………………………….16
2-5-1- 1- نگرانیهای ناشی از كاربرد آنتی بیوتیكها …………………………………17
2-5-2- پروبیوتیكها ……………………………………………………………….19
2-5-2-1- نحوه تأثیر پروبیوتیكها …………………………………………………….20
2-5-3- پریبیوتیکها ………………………………………………………………………21
2-5-3-1- نحوه عمل پریبیوتیكها ……………………………………………………..22
2-5-4- سین بیوتیک ……………………………………………………………………..23
2-5-4-1- اثر سینبیوتیک بر عملکرد طیور …………………………………………..24
2-5-4-2- اثر سینبیوتیک بر بیوشیمی خون ………………………………………..25
2-6- گیاهان داروئی ………………………………………………………………………26
2-7- آشنایی با گیاه دارویی آویشن …………………………………………………..29
2-7-1- آویشن ……………………………………………………………………………..29
2-7-2- سازگاری و مناطق پراكنش ……………………………………………………..30
2-7-3- تركیبات شیمیای موجود در اسانس ……………………………………………30
2-7-4- مواد شیمیائی موثره و خواص درمانی آویشن …………………………………31
2-7-5- گلدهی و گردافشانی آویشن ……………………………………………………..33
این مطلب را هم بخوانید :
2-7-6- رده بندی و گونههای آویشن ………………………………………………33
2-7-7- گونههای مهم جنس آویشن در ایران ………………………………………..34
2-7-8- اثر آویشن بر عملكرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی ………………….34
2-7-9- اثر آویشن بر فراسنجههای بیوشیمیایی خون …………………………………35
2-8- گلگاو زبان …………………………………………………………………………36
2-8-1- سازگاری و مناطق پراكنش …………………………………………………..39
2-8-2- تركیبات شیمیایی گیاه ………………………………………………………39
فصل سوم (مواد و روشها……………………………………………………………….40
3-1- مکان آزمایش ……………………………………………………………………..41
3-2- آماده سازی سالن ………………………………………………………………41
3-3- مدیریت جوجهها …………………………………………………………………41
3-3-1- نور ……………………………………………………………………………42
3-3-2- دما …………………………………………………………………………….42
3-3-3- تهویه ………………………………………………………………………….43
3-3-4- رطوبت ………………………………………………………………………..43
3-3-5- آبخوری و دانخوریها …………………………………………………………43
3-3-6- برنامه واکسیناسیون ……………………………………………………………44
3-4- تیمارهای آزمایشی و بالانس جیرهها ………………………………………….45
3-4-1- جیرههای آزمایشی ………………………………………………………………45
3-4-2- تیمارها و تکرارهای آزمایشی ………………………………………………….47
3-5- صفات مورد بررسی ………………………………………………………………..48
3-5-1- اندازهگیری خوراک مصرفی ………………………………………………………48
3-5-1-1- محاسبه خوراک مصرفی دورهای هر واحد آزمایشی……………………….48
3-5-1-2- محاسبه میانگین خوراک مصرفی روزانه هر جوجه…………………….48
3-5-1-3- محاسبه میانگین خوراک مصرفی دورهای هر جوجه……………………..48
3-5-2- اندازهگیری میانگین وزن بدن …………………………………………………..49
-5-2-1- محاسبه میانگین افزایش وزن روزانه جوجهها ……………………………49
3-5-3- اندازهگیری ضریب تبدیل غذایی ………………………………………………49
3-6-کشتار و خونگیری ……………………………………………………………….50
3-6-1- پارامترهای اندازهگیری شده بعد از کشتار ………………………………….50
3-6-1-1- وزن اندامهای گوارشی …………………………………………………..50
3-6-2- پارامترهای خونی…………………………………………………………….51
3-6-2-1- روش اندازهگیری کلسترول سرم ………………………………………..52
3-6-2-2- اندازهگیری مقدار تریگلیسرید سرم ……………………………………53
3-6-2-3- اندازهگیری مقدار لیپو پروتئین با دانسیته بالا ( HDL)و پائین LDL)) سرم….53
3-6-2-4- اندازهگیری کل پروتئین سرم …………………………………………….. 54
3-6-2-5- اندازه گیری مقدار گلوکز سرم ……………………………………………..55
3-7- طرح آماری و تجزیه واریانس دادهها …………………………………………….55
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 02:20:00 ب.ظ ]
|