وجود گلوکوزینولات هنوز به عنوان یک ماده محدود کننده در استفاده از کلزا محسوب می شود (گلیان و همکاران، 1388). پلی ساكاریدهای غیر نشاسته ای به دلیل افزایش ویسكوزیته مواد هضمی، هضم و جذب مواد مغذی و میزان مصرف خوراك را پایین می آورد. چربیها بواسطه بزرگی ذرات بیش از سایر مواد مغذی تحت تأثیر قرار می گیرند. علاوه بر اثرات مذكور بتاگلوكان هضم نشده موجب چسبندگی مدفوع در حیوان می شود كه وضعیت بستر را نامطلوب می سازد . استفاده از آنزیم چند گانه و یا فرآیند حرارتی می تواند در تخفیف اثرات منفی آنها موثر باشد. دانه اکسترود شده کلزا از نظر پروتئین و پروفایل اسید های آمینه مناسب بوده و به دلیل اینکه روغن دانه استخراج نمی شود انرژی آن نیز در سطح بالائی قرار دارد. فرآیند اکسترود، قابلیت هضم پروتئین، چربی و نشاسته را بالا برده و همچنین اثرات ضد تغذیه ای آن را تا حد زیادی کاهش می دهد و ارزش تغذیه ای دانه کلزا را بالا می برد. دانه کلزا در اثر اکسترود تحت دمای زیاد(80 درجه سانتیگراد) و فشار بسیار زیاد مارپیچ فولادی دستگاه اکسترودر قرار گرفته و ساختمان پیچیده گرانول های نشاسته درهم شکسته و از دستگاه خارج می شوند. اکسترودینگ طبیعت شیمیایی نشاسته را توسط تغییر دادن شکل طبیعی تحت تاثیر قرار می دهد وسبب تخریب برگشت ناپذیر در گرانول های نشاسته و باعث ژلاتینه شدن می شود.در نتیجه باعث بهبود قابلیت هضم خوراک و افزایش میزان سرعت شکستگی آنزیمی نشاسته به قندهای ساده می شود(جونز،1995 و ساندرز،1998). 1-2- ضرورت اجرای طرح استفاده از سطوح مختلف دانه پرچرب کلزا در تغذیه طیور گوشتی و همچنین استفاده از فرآیند اکستروژن و مکمل کردن آن با آنزیم چند گانه برای کاهش اثر مواد ضد تغذیه ای آن احتمالاً بر ارزش تغذیه ای این ماده خوراکی و عملکرد جوجه های گوشتی بیافزاید. بیشتر مطالعات داخل متمرکز بر اثر گروه های آزمایشی جیره ای مختلف حاصل از کنجاله کلزا بر عملکرد جوجه های گوشتی بوده است بنابراین تحقیق در زمینه استفاده از دانه پرچرب کلزا در تغذیه طیور و بررسی راهکارهای بهبود تغذیه ای آن ضروری به نظر می رسد. نتایج این طرح برای پرورش دهندگان جوجه گوشتی و کارخانجات خوراک طیور و همچنین دانشجویان و دانش پژوهان رشته تغذیه طیور حائز اهمیت می باشد. همچنین با مشخص شدن سطح دقیق استفاده دانه کلزای پر چرب اکسترود شده واردات کنجاله سویا به کشور کاهش یافته و بدلیل استخراج نشدن روغن دانه کلزا، در کلزای اکسترود شده، نیازی به استفاده از روغن جهت تأمین انرژی جیره که هزینه زیادی بابت آن پرداخت می شود نمی باشد. 1-3- اهداف مورد بررسی به طور کلی هدف از اجرای این تحقیق مطالعهء بررسی موارد زیر می باشد: مطالعه اثر سطوح مختلف دانه کلزا بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی مطالعه اثر فرآیند اکستروژن دانه کلزا بر عملکرد جوجه های گوشتی مطالعه اثر افزودن آنزیم چند گانه بر عملکرد جوجه های گوشتی مطالعه اثر متقابل احتمالی سطح دانه کلزا، فرآیند اکستروژن و مکمل آنزیم چند گانه بر عملکرد جوجه های گوشتی این مطلب را هم بخوانید : برنامه کاربردی عملی مهارت های مربوط به رابطه صمیمانه تعداد صفحه : 108 قیمت : 14700تومان 1

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...