دانلود پایان نامه ارشد:جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای خاکزی مولد آنزیم ال-آسپارژیناز |
فهرست جداول
جدول 1-1 تعدادی از میکروارگانیسمهای تولیدکننده آسپاراژیناز | 7 |
جدول1-2 منابع میکروبی ال-آسپاراژیناز و خواص آن | 8 |
جدول1-3 مشخصات ال-آسپاراژیناز نشاندهنده فعالیت گلوتامیناز | 19 |
جدول1-4 خواص آنزیمهای اشرشیا کلی و اروینیا و برخی از فرآوردههای بومی و اصلاحشده | 20 |
جدول1-5 مقایسهای از سمیت ال-آسپاراژیناز بومی و PEG | 29 |
جدول1-6. خواص برخی از ال-آسپاراژینازهای میکروبی | 31 |
جدول 3-1 مواد لازم جهت ساخت محیط کشت | 42 |
جدول 3-2 مقادیر مورد نیاز برای تهییه میکس PCR با در نظر گرفتن + n | 51 |
جدول 3-3 شرایط دمایی و زمانی مورد نیاز برای میکروتیوپ ها | 51 |
جدول 3-4 مقادیر اضافه شده به داخل میکروتیوپ 0/2 cc | 54 |
جدول 3-5 : میزان مواد اضافه شده به داخل میکروتیوپ در مرحله ی Quick-check | 57 |
جدول4-1 قطر هاله تشکیلشده توسط سویهها روی محیط برحسب میلیمتر | 61 |
جدول4-2 رنگآمیزی گرم نمونههای آنزیم مثبت | 62 |
جدول4-3 نتایج مربوط به آزمودنهای بیوشیمیایی نمونههای آنزیم مثبت | 63 |
جدول4-4 جذب نمونه های مولد آنزیم در طولموج 600 نانومتر | 64 |
جدول4-5 جذب نمونههای مولد آنزیم در طولموج 480 نانومتر | 72 |
جدول4-6 نتایج در سطح جنس و گونه | 80 |
فهرست نمودار ها
نمودار 1-1 طبقهبندی عمومی ازآسپاراژیناز | 11 |
نمودار 4 – 1 میزان جذب نمونه های مولد آنزیم ال آسپاراژیناز در 600 تاتومتر | 64 |
نمودار 4- 2 میزان جذب نمونه های مولد آنزیم ال آسپاراژیناز در 480 تاتومتر | 65 |
فهرست شکلها
چکیده فارسی
آنزیم آسپاراژیناز بهطور عمده در پزشکی برای درمان لوسمی لنفوبلاستی حاد[1] و در صنایع غذایی برای کاهش تولید اکریلآمید در مواد غذایی نشاسته داری که سرخ یا برشته میشوند کاربرد دارد. ازآنجاکه ال- آسپاراژیناز[2] جداشده از باکتریهای مختلف دارای اثرات ضد سرطانی متفاوتی بوده است، جستجو برای یافتن میکروارگانیسمهای تولیدکننده این آنزیم، یکی از راههای اصلی جهت دستیابی به آنزیمی با خصوصیات درمانی ایده آل میباشد. هدف این تحقیق جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای تولیدکننده ال-آسپاراژیناز از خاک بوده است. نمونههای خاک از منابع مختلف نظیر جنگل، مزرعه، باغچه گرفتهشده و پس از تهیه سوسپانسیون روی محیط کشت کشت داده شدند. کلنیهای تولیدکنندهی آنزیم ال-آسپاراژیناز ، بر اساس تغییر رنگ محیط از زرد به صورتی متمایز گردیدند. میزان فعالیت آن بر اساس روش نسلر موردبررسی قرار گرفت. باکتریهای تولیدکننده آنزیم دارای فعالیت مطلوب، پس از شناسایی بیوشیمیایی با روش مولکولی PCR مورد شناسایی قرار گرفتند و توالی rRNA S 16نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده ، بهترین و بیشترین میزان تولید آنزیم توسط باکتری های باسیلوس تورنجسیس و باسیلوس سرئوس و Oerskovia turbata می باشد. بنابراین مطالعه حاضر نشان داد نمونه های خاک حاوی باکتری های مولد آنزیم ال-آسپاراژیناز می باشد.
کلمات کلیدی: آسپاراژیناز ،لوسمی،باکتریهای مولد، نمونههای خاک
فصل اول
کلیات
مقدمه
آنزیمها بهعنوان تسریعکنندههای واکنشهای شیمیایی نقش مهمی در شکلگیری حیات سلولی بهنحویکه امروزه میشناسیم ایفا میکنند. بهکارگیری هدفمند آنزیمها بهمنظور مداخله در سیر واکنشهای شیمیایی و بیوشیمیایی همواره یکی از موضوعات موردتوجه در صنعت و پزشکی بوده است( رائو، 1999)
باکتریها از اصلیترین منابع تولید آنزیم به شمار میرود.. در این تحقیق باکتریهای جداشده از خاکهای مناطق مختلف استان گلستان (مزرعه، جنگل، باغ) ازنظر تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز خارج سلولی
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-07-02] [ 01:11:00 ق.ظ ]
|