دانلود پایان نامه:استخراج و تجزیه کمی و کیفی اسانس اکسشنهای مختلف Achillea filipendula |
3-4-1. روش اسانس گیری از گیاهان…………………………………………………………………………………………………….. 72
3-4-2. محاسبه بازده اسانس…………………………………………………………………………………………………………………… 73
3-5. تجزیه و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس………………………………………………………………….. 74
3-5-1. دستگاه GC…………………………………………………………………………………………………………………………………. 75
3-5-2. دستگاه GC/MS…………………………………………………………………………………………………………………………. 75
3-6. تجزیه و تحلیل کاری……………………………………………………………………………………………………………………….. 75
فصل چهارم: نتایج
4-1. بازده اسانس نمونه های مختلف Achillea filipendula……………………………………………………………….. 78
4-2. بازده اسانس اندامهای مختلف نمونه تصادفی Achillea filipendula………………………………………….. 79
4-3. تركیبهای تشكیل دهنده اسانس اندامهای مختلف Achillea filipendula……………………………… 81
4-4. تركیبهای تشكیل دهنده اسانس سرشاخه گلدار اکسشن های مختلف Achillea filipendula 84
4-5. مقایسه بازده اسانس جمعیت های مختلف بومادران زاگرسی………………………………………………………. 85
4-5-1. مقایسه بازده اسانس اندام های مختلف نمونه تصادفی بومادران زاگرسی……………………………….. 87
4-6. بررسی کیفیت اسانس نمونه های مختلف بومادران زاگرسی………………………………………………………… 68
4-6-1. بررسی کیفیت اسانس اندامهای مختلف نمونه تصادفی بومادران زاگرسی……………………………… 71
4-6-2. بررسی کیفیت اسانس سرشاخه گلدار اکسشن های مختلف بومادران زاگرسی…………………….. 71
4-7. بررسی خواص برخی از ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس بومادران زاگرسی……………………….. 71
4-7-1. آلفا-پینن……………………………………………………………………………………………………………………………………… 71
4-7-2. بتا-پینن……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 71
4-7-3. میرسن…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 72
4-7-4. کامفن…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 72
4-7-5. 1،8-سینئول………………………………………………………………………………………………………………………………. 73
4-7-6. سانتولینا الکل………………………………………………………………………………………………………………………………. 74
4-7-7. ای-بتا-اوسیمن……………………………………………………………………………………………………………………………. 75
4-7-8. گاما-ترپینن………………………………………………………………………………………………………………………………….. 75
4-7-9. ترانس-پینوکاروول………………………………………………………………………………………………………………………. 75
4-7-10. کامفر………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 71
4-7-11. بورنئول………………………………………………………………………………………………………………………………………. 71
4-7-12. ترپینن-4-اول………………………………………………………………………………………………………………………….. 72
4-7-13. آلفا-ترپینئول…………………………………………………………………………………………………………………………….. 72
4-7-14. سیس-کریزانتنیل استات………………………………………………………………………………………………………… 73
4-7-15. بورنیل استات……………………………………………………………………………………………………………………………. 74
4-7-16. نریل استات……………………………………………………………………………………………………………………………….. 75
4-7-17. جرماکرن دی…………………………………………………………………………………………………………………………….. 75
4-7-18. اسپاتولنول…………………………………………………………………………………………………………………………………. 75
4-8. مشخصات آمار توصیفی شامل میانگین، حداکثر، حداقل و انحرف معیار برای هر یک از تركیبهای مورد مطالعه بر اساس تجزیه 16 جمعیت A. filipendula………………………………………………………………………………………………. 71
4-9. تجزیه به مؤلفههای اصلی………………………………………………………………………………………………………………… 71
4-10. تجزیهای خوشهای براساس ترکیبات اسانس………………………………………………………………………………. 71
فصل پنجم: بحث و پیشنهادات
5-1. بحث…………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 90
5-1-1. نتیجهگیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………….. 90
5-2. پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………………………………… 90
منابع ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 93
خلاصه انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………………………………… 105
ضمایم …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 106
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2-1. معرفی کلی گروه و گونه های جنس بومادران…………………………………………………………………… 27
جدول 2-2. رده بندی ترپنوئیدها…………………………………………………………………………………………………………….. 31
جدول 3-1. مشخصات منابع اکسشن های مختلف filipendula Achillea…………………………………………… 73
جدول 3-2. نتایج آزمایش تجزیه ی خاک……………………………………………………………………………………………… 74
3-4-1. روش اسانس گیری از گیاهان…………………………………………………………………………………………………….. 72
3-4-2. محاسبه بازده اسانس…………………………………………………………………………………………………………………… 73
3-5. تجزیه و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس………………………………………………………………….. 74
3-5-1. دستگاه GC…………………………………………………………………………………………………………………………………. 75
3-5-2. دستگاه GC/MS…………………………………………………………………………………………………………………………. 75
3-6. تجزیه و تحلیل کاری……………………………………………………………………………………………………………………….. 75
فصل چهارم: نتایج
4-1. بازده اسانس نمونه های مختلف Achillea filipendula……………………………………………………………….. 78
4-2. بازده اسانس اندامهای مختلف نمونه تصادفی Achillea filipendula………………………………………….. 79
4-3. تركیبهای تشكیل دهنده اسانس اندامهای مختلف Achillea filipendula……………………………… 81
4-4. تركیبهای تشكیل دهنده اسانس سرشاخه گلدار اکسشن های مختلف Achillea filipendula 84
4-5. مقایسه بازده اسانس جمعیت های مختلف بومادران زاگرسی………………………………………………………. 85
4-5-1. مقایسه بازده اسانس اندام های مختلف نمونه تصادفی بومادران زاگرسی……………………………….. 87
4-6. بررسی کیفیت اسانس نمونه های مختلف بومادران زاگرسی………………………………………………………… 68
4-6-1. بررسی کیفیت اسانس اندامهای مختلف نمونه تصادفی بومادران زاگرسی……………………………… 71
4-6-2. بررسی کیفیت اسانس سرشاخه گلدار اکسشن های مختلف بومادران زاگرسی…………………….. 71
4-7. بررسی خواص برخی از ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس بومادران زاگرسی……………………….. 71
4-7-1. آلفا-پینن……………………………………………………………………………………………………………………………………… 71
4-7-2. بتا-پینن……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 71
4-7-3. میرسن…………………………………………………………………………………………………………………………………………. 72
4-7-4. کامفن…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 72
4-7-5. 1،8-سینئول………………………………………………………………………………………………………………………………. 73
4-7-6. سانتولینا الکل………………………………………………………………………………………………………………………………. 74
4-7-7. ای-بتا-اوسیمن……………………………………………………………………………………………………………………………. 75
4-7-8. گاما-ترپینن………………………………………………………………………………………………………………………………….. 75
4-7-9. ترانس-پینوکاروول………………………………………………………………………………………………………………………. 75
4-7-10. کامفر………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 71
4-7-11. بورنئول………………………………………………………………………………………………………………………………………. 71
4-7-12. ترپینن-4-اول………………………………………………………………………………………………………………………….. 72
4-7-13. آلفا-ترپینئول…………………………………………………………………………………………………………………………….. 72
4-7-14. سیس-کریزانتنیل استات………………………………………………………………………………………………………… 73
4-7-15. بورنیل استات……………………………………………………………………………………………………………………………. 74
4-7-16. نریل استات……………………………………………………………………………………………………………………………….. 75
4-7-17. جرماکرن دی…………………………………………………………………………………………………………………………….. 75
4-7-18. اسپاتولنول…………………………………………………………………………………………………………………………………. 75
4-8. مشخصات آمار توصیفی شامل میانگین، حداکثر، حداقل و انحرف معیار برای هر یک از تركیبهای مورد مطالعه بر اساس تجزیه 16 جمعیت A. filipendula………………………………………………………………………………………………. 71
4-9. تجزیه به مؤلفههای اصلی………………………………………………………………………………………………………………… 71
4-10. تجزیهای خوشهای براساس ترکیبات اسانس………………………………………………………………………………. 71
فصل پنجم: بحث و پیشنهادات
5-1. بحث…………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 90
5-1-1. نتیجهگیری کلی………………………………………………………………………………………………………………………….. 90
5-2. پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………………………………… 90
منابع ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 93
خلاصه انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………………………………… 105
ضمایم …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 106
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2-1. معرفی کلی گروه و گونه های جنس بومادران…………………………………………………………………… 27
جدول 2-2. رده بندی ترپنوئیدها…………………………………………………………………………………………………………….. 31
جدول 3-1. مشخصات منابع اکسشن های مختلف filipendula Achillea…………………………………………… 73
جدول 3-2. نتایج آزمایش تجزیه ی خاک……………………………………………………………………………………………… 74
جدول 4-1. بازده اسانس نمونههای مختلف filipendula Achillea………………………………………………………. 76
جدول 4-2. بازده اسانس اندامهای مختلف نمونه تصادفی filipendula Achillea……………………………….. 78
جدول 4-3. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 28794………………………… 85
جدول 4-4. تركیبهای شناسایی شده در اسانس گل اکسشن 28794……………………………………………. 86
جدول 4-5. تركیبهای شناسایی شده در اسانس برگ اکسشن 28794………………………………………….. 88
جدول 4-6. تركیبهای شناسایی شده در اسانس ساقه اکسشن 28794…………………………………………. 88
جدول 4-7. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 27505………………………… 85
جدول 4-8. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 19475………………………… 85
جدول 4-9. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 27016………………………… 85
جدول 4-10. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 22622……………………… 85
جدول 4-11. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 13305……………………… 85
جدول 4-12. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 19490……………………… 85
جدول 4-13. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 6301………………………… 85
جدول 4-14. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 15834……………………… 85
جدول 4-15. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 14179……………………… 85
جدول 4-16. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 13312……………………… 85
جدول 4-17. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 19481……………………… 85
جدول 4-18. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 18557……………………… 85
این مطلب را هم بخوانید :
جدول 4-19. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 901……………………………. 85
جدول 4-20. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 27498……………………… 85
جدول 4-21. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 8372………………………… 85
جدول 4-22. مقایسه تركیبهای موجود در اسانس اندامهای مختلف Achillea filipendula…………… 85
جدول 4-23. خلاصه مشخصات آمار توصیفی شامل میانگین، حداكثر، حداقل و انحرف معیار برای هر یك از ترکیبات مورد مطالعه بر اساس تجزیه 16 جمعیت Achillea filipendula………………………………………………………………….. 85
جدول 4-24. بردارها و مقادیر ویژه، واریانسهای نسبی و تجمعی برای6 مؤلفه اصلی حاصل از تجزیه به مولفههای اصلی روی ترکیبات مورد مطالعه…………………………………………………………………………………………………85
جدول 4-25. ترکیبات اسانس جمعیت های مختلف بومادران زاگرسی در 16 منطقه از ایران………… 85
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار 4-1. مقایسه بازده اسانس سرشاخه گلدار جمعیت های مختلف بومادران زاگرسی…………………. 78
نمودار 4-2. مقایسه بازده اسانس اندامهای مختلف بومادران زاگرسی اکسشن 28794……………………. 80
نمودار 4-3. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب سانتولینا الکل ………….. 81
نمودار 4-4. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب 1،8-سینئول…………….. 82
نمودار 4-5. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب بورنئول ……………………… 83
نمودار 4-6. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب بورنیل استات …………… 84
نمودار 4-7. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده سانتولینا الکل ……………………………………………………………….. 81
نمودار 4-8. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده 1،8-سینئول………………………………………………………………….. 82
نمودار 4-9. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده بورنئول …………………………………………………………………………… 83
نمودار 4-10. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده سیس کریزانتیل استات …………………………………………….. 84
فهرست اشكال
عنوان صفحه
شكل 2-1. گیاه بومادران زاگرسی……………………………………………………………………………………………………………. 14
شكل 3-1. نقشه پراکنش بومادران زاگرسی در ایران…………………………………………………………………………….. 15
جدول 4-1. بازده اسانس نمونههای مختلف filipendula Achillea………………………………………………………. 76
جدول 4-2. بازده اسانس اندامهای مختلف نمونه تصادفی filipendula Achillea……………………………….. 78
جدول 4-3. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 28794………………………… 85
جدول 4-4. تركیبهای شناسایی شده در اسانس گل اکسشن 28794……………………………………………. 86
جدول 4-5. تركیبهای شناسایی شده در اسانس برگ اکسشن 28794………………………………………….. 88
جدول 4-6. تركیبهای شناسایی شده در اسانس ساقه اکسشن 28794…………………………………………. 88
جدول 4-7. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 27505………………………… 85
جدول 4-8. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 19475………………………… 85
جدول 4-9. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 27016………………………… 85
جدول 4-10. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 22622……………………… 85
جدول 4-11. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 13305……………………… 85
جدول 4-12. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 19490……………………… 85
جدول 4-13. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 6301………………………… 85
جدول 4-14. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 15834……………………… 85
جدول 4-15. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 14179……………………… 85
جدول 4-16. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 13312……………………… 85
جدول 4-17. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 19481……………………… 85
جدول 4-18. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 18557……………………… 85
جدول 4-19. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 901……………………………. 85
جدول 4-20. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 27498……………………… 85
جدول 4-21. تركیبهای شناسایی شده در اسانس سرشاخه گلدار اکسشن 8372………………………… 85
جدول 4-22. مقایسه تركیبهای موجود در اسانس اندامهای مختلف Achillea filipendula…………… 85
جدول 4-23. خلاصه مشخصات آمار توصیفی شامل میانگین، حداكثر، حداقل و انحرف معیار برای هر یك از ترکیبات مورد مطالعه بر اساس تجزیه 16 جمعیت Achillea filipendula………………………………………………………………….. 85
جدول 4-24. بردارها و مقادیر ویژه، واریانسهای نسبی و تجمعی برای6 مؤلفه اصلی حاصل از تجزیه به مولفههای اصلی روی ترکیبات مورد مطالعه…………………………………………………………………………………………………85
جدول 4-25. ترکیبات اسانس جمعیت های مختلف بومادران زاگرسی در 16 منطقه از ایران………… 85
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار 4-1. مقایسه بازده اسانس سرشاخه گلدار جمعیت های مختلف بومادران زاگرسی…………………. 78
نمودار 4-2. مقایسه بازده اسانس اندامهای مختلف بومادران زاگرسی اکسشن 28794……………………. 80
نمودار 4-3. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب سانتولینا الکل ………….. 81
نمودار 4-4. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب 1،8-سینئول…………….. 82
نمودار 4-5. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب بورنئول ……………………… 83
نمودار 4-6. نمودار مقایسه ای كل سرشاخه گلدار، گل، برگ و ساقه ترکیب بورنیل استات …………… 84
نمودار 4-7. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده سانتولینا الکل ……………………………………………………………….. 81
نمودار 4-8. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده 1،8-سینئول………………………………………………………………….. 82
نمودار 4-9. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده بورنئول …………………………………………………………………………… 83
نمودار 4-10. نمودار مقایسه ای ترکیب عمده سیس کریزانتیل استات …………………………………………….. 84
فهرست اشكال
عنوان صفحه
شكل 2-1. گیاه بومادران زاگرسی……………………………………………………………………………………………………………. 14
شكل 3-1. نقشه پراکنش بومادران زاگرسی در ایران…………………………………………………………………………….. 15
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-07-02] [ 12:36:00 ق.ظ ]
|