پایان نامه ارشد: ارزیابی تحمل تنش اسمزی در لاین های امید بخش گندم دوروم و ارتباط آن با نشانگرهای مولکولی |
1-2-2- تاریخچه گندم…………………………………………………………………………3
1-2-3- گیاهشناسی گندم ………………………………………………………………….4
1-2-3-1- مشخصات مورفولوژیكی…………………………………………………………..5
1-2-4- طبقه بندی گندم……………………………………………………………………..6
1-2-4-1- طبقه بندی گندم از لحاظ ژنتیكی……………………………………………..6
1-2-4-2- طبقه بندی گندم از لحاظ نوع كشت…………………………………………..6
1-2-5- گندم دوروم…………………………………………………………………………..7
1-2-6- ژنتیك و اصلاح گندم………………………………………………………………….8
1-2-7- مفهوم تنش ………………………………………………………………………….9
1-2-8- انواع تنشهای محیطی ………………………………………………………………9
1-2-9- تنش خشكی………………………………………………………………………..10
1-2-10- واكنش گیاه به تنش خشكی ………………………………………………….10
1-2-11- مقاومت به خشكی ……………………………………………………………..11
1-2-12- انواع مكانیزمهای مقاومت به خشكی …………………………………………12
1-2-12-1- مقاومت به خشكی………………………………………………………..12
1-2-12-2- فرار از خشكی ……………………………………………………………….13
1-2-12-3- اجتناب از خشكی…………………………………………………………..13
1-2-12-4- تحمل خشكی………………………………………………………………..13
1-2-12-5- بازیافت (بهبود) ……………………………………………………………..13
1-2-13- مكانیزمهای گریز از خشكی ………………………………………………….13
1-2-13-1- زودرسی یا دوره رشد كوتاه ……………………………………………….13
1-2-13-2- حساسیت به طول روز …………………………………………………….13
1-2-13-3- كنترل پنجهدهی ……………………………………………………………13
1-2-14- مكانیزمهای اجتناب …………………………………………………………..14
1-2-14-1- سیستم ریشهای توسعه یافته …………………………………………..14
1-2-14-2- هدایت روزنهای …………………………………………………………..14
1-2-14-3- اندازه و فراوانی روزنهها ……………………………………………………..14
1-2-14-4- تجمع آبسیزیك اسید ………………………………………………………15
1-2-14-5- ضخامت كوتیكول و قشر مومی روی برگ ……………………………….15
1-2-15- مكانیزمهای تحمل خشكی …………………………………………………15
1-2-15-1- تنظیم فشار اسمزی ………………………………………………………15
1-2-15-2- تجمع پرولین ………………………………………………………………..16
این مطلب را هم بخوانید :
1-2-15-3- جابجایی مواد پرورده ………………………………………………………16
1-2-16- صفات مورفولوژیك مرتبط با تنش اسمزی …………………………………..16
1-2-17- شاخصهای مقاومت …………………………………………………………..17
1-2-17-1- شاخص میانگین ریاضی تولید ……………………………………………18
1-2-17-2- شاخص هارمونیك …………………………………………………………..18
1-2-17-3- شاخص میانگین هندسی تولید …………………………………………19
1-2-17-4- شاخص تحمل به تنش …………………………………………………..19
1-2-17-5- شاخص TI…………………………………………………………………
1-2-18- صفات فیزیولوژیك مرتبط با تنش اسمزی …………………………………20
1-2-18-1- اثر تنش اسمزی بر فلورسانس كلروفیل ……………………………….20
1-2-18-2- اثر تنش اسمزی بر میزان پرولین ………………………………………21
1-2-18-3- اثر تنش اسمزی بر قند محلول ………………………………………..21
1-2-18-4- اثر تنش اسمزی بر میزان كلروفیل …………………………………….22
1-2-19- هیدروپونیك ………………………………………………………………..22
1-2-19-1- سیستمهای آبكشتی (بدون محیط كشت جامد) …………………..22
1-2-20- اصلاح مقاومت به خشكی ………………………………………………..23
1-2-20-1- استفاده از تنوع ژنتیكی موجود ……………………………………..24
1-2-20-2- تلاقیهای درون و برون گونهای …………………………………………25
1-2-20-3- ایجاد تنوع ……………………………………………………………25
1-2-20-4- انتقال ژن ………………………………………………………………25
1-2-21- اهمیت تنوع ژنتیكی ……………………………………………………..26
1-2-22- روشهای براورد تنوع ژنتیكی ……………………………………………26
1-2-22-1- نشانگرهای مورفولوژیكی ………………………………………….26
1-2-22-2- نشانگرهای بیوشیمیایی ……………………………………………..26
1-2-22-3- نشانگرهای مولكولی …………………………………………………27
1-2-22-3-1- نشانگرهای رپید ………………………………………………….27
1-2-22-3-1-1- مزایای نشانگرهای رپید …………………………………………28
1-2-22-3-1-2- معایب نشانگرهای رپید ………………………………………….28
1-3- هدف و ضرورت تحقیق ………………………………………………………29
فصل دوم: مواد و روشها
2-1- مواد گیاهی و نوع طرح آزمایش ……………………………………………..31
2-2- كشت هیدروپونیك …………………………………………………………..31
2-2-1- كشت در ماسه …………………………………………………………..31
2-2-2- كشت در آب …………………………………………………………………31
2-3- اعمال تیمارها در سیستم هیدروپونیك ………………………………….32
2-3-1- اعمال تنش در سیستم آبكشت ……………………………………..32
2-3-2- اعمال تنش در سیستم ماسهكشت …………………………………..32
2-4- اندازه گیری صفات…………………………………………………………..34
2-4-1- اندازه گیری صفات مورفولوژیكی …………………………………..34
2-4-2- اندازه گیری صفات فیزیولوژیكی ……………………………………….34
2-4-2-1- اندازهگیری فلورسانس و مقدار كلروفیل ……………………………34
2-4-2-2- اندازهگیری پرولین …………………………………………………….34
2-4-2-3- اندازهگیری قند محلول ………………………………………………..35
2-4-2-4- اندازهگیری رنگیزههای فتوسنتزی …………………………………..36
2-4-3- اندازهگیری شاخصهای تحمل………………………………………….36
2-5- تجزیه و تحلیل دادههای كمی …………………………………………36
2-6- صفات مولكولی……………………………………………………………..37
فصل سوم: نتایج و بحث
3-1- تنش كمآبی ……………………………………………………………….39
3-1-1- تجزیه واریانس دادههای ماسه كشت ……………………………….39
3-1-2- مقایسه میانگین صفات در سیستم ماسه كشت ماسه كشت……41
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 03:06:00 ب.ظ ]
|