پایان نامه ارشد: بررسی اثر متقابل قارچ Colletotrichum coccodes عامل بیماری خال سیاه و باکتریRalstonia solanacearum عامل بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی |
1-1-1- مقدمه……………………………………………………………. 6 1-1-2- اسامی و موقعیت تاکسونومیکی…………………………….. 7 1-1-3- خصوصیات……………………………………………………….. 7 1-1-4- بیماریزایی R. solanacearum………………………………… الف- پلیساکاریدهای خارج سلولی (EPS)………………………….. 10 1-1-5- تاکسونومی R. solanacearum……………………………… 1-1-6- علائم بیماری پژمردگی باکتریایی ناشی از R. solanacearum…. الف- روی سیب زمینی……………………………………………….. 13 ب- روی گوجه فرنگی………………………………………………….. 14 ج- روی شمعدانی…………………………………………………….. 14 د- روی توتون…………………………………………………………… 14 1-1-7- چرخه بیماری و اپیدمیولوژی………………………………… 15 1-1-8- تشخیص و شناسایی باکتری R. solanacearum……….. 1-1-9- راههای پراکنش باکتری R. solanacearum………………. 1-1-10- اهمیت اقتصادی بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی…17 1-1-11- میزبانهای باکتری R. solanacearum……………………. 1-1-12- مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی سیبزمینی…………. 20 1-2- قارچ Colletotrichum coccodes……………………………….. 1-2-1- مقدمه………………………………………………………… 24 1-2-2- خصوصیات قارچ عامل بیماری خال سیاه سیبزمینی………25 1-2-3- تاریخچه بیماری خال سیاه سیبزمینی در ایران و جهان….. 26 1-2-4- موقعیت تاکسونومیکی………………………………………. 27 1-2-5- آلودگی و توسعه علائم………………………………………. 29 1-2-6- علائم بیماری خال سیاه ………………………………………31 1-2-7- جداسازی، تشخیص و شناسایی قارچ عامل بیماری خال سیاه سیبزمینی…..32 1-2-8- اهمیت بیماری خال سیاه سیبزمینی………………………. 33 1-2-9- اپیدمیولوژی بیماری خال سیاه سیبزمینی…………………. 34 1-2-10- پراکنش ودامنه میزبانی بیماری خال سیاه سیبزمینی……35 1-2-11- تنوع قارچ C. coccodes……………………………………… 1-2-12- کنترل بیماری خال سیاه سیبزمینی……………………… 38 الف- کنترل زراعی…………………………………………………….. 38 ب- کنترل شیمیایی………………………………………………….. 39 ج- ارقام مقاوم………………………………………………………… 40 1-3- اثر متقابل بین دو بیمارگر………………………………………. 40 1-4- بررسیهای ژنتیکی عوامل بیماریزای گیاهی…………………. 44 1-4-1- مارکرهای مولکولی………………………………………….. 44 الف- نشانگر RAPD……………………………………………………. 1-4-2- مارکرهای بیوشیمیایی…………………………………….. 45 الف- SDS-PAGE……………………………………………………… فصل دوم: مواد و روشها 2-1- نمونه برداری از مزارع آلوده سیبزمینی………………………. 47 2-2- جداسازی عوامل بیماریزای قارچی و باکتریایی از قسمتهای آلوده….47 2-2-1- جداسازی جدایه های C. coccodes ………………………. 2-2-2- جداسازی استرینهای باکتری R. solanacearum………… 2-3- خالصسازی و نگهداری………………………………………. 49 2-3-1- خالصسازی و نگهداری جدایههای C. coccodes………. 2-3-2- خالصسازی و نگهداری استرینهای باکتری R. solanacearum……. 2-4- شناسایی……………………………………………………. 51 2-4-1 – شناسایی Colletotrichum coccodes…………………. الف- بررسی ویژگیهای ماکروسکوپی……………………………. 51 ب- بررسی ویژگیهای میکروسکوپی……………………………… 51 2-4-2- شناسایی Ralstonia solanacearum……………………. الف- بررسی خصوصیات فنوتیپی……………………………….. 52 2-5- تهیه محیط کشتها و محلولهای مورد استفاده در آزمونهای…..53 2-5-1- محیط پایه گلوکز- پپتون- آگار……………………………. 53 2-5-2- محیط Ayer’s …………………………………………… 2-5-3- محیط TTC ……………………………………………… 2-6- آزمون بیماریزایی………………………………………….. 54 2-6-1- آزمون بیماریزایی قارچ C. coccodes…………………. الف- روی میوه گوجه فرنگی……………………………………. 54 ب- روی گیاه سیبزمینی………………………………………… 55 2-6-2- آزمون بیماریزایی باکتری R. solanacearum………….. 2-7- تهیه مایه تلقیح…………………………………………… 55 2-7-1- تهیه اینوکولوم قارچ C. coccodes……………………….. 2-7-2- تهیه سوسپانسیون اسپور قارچ C. coccodes……….. 2-7-3- تهیه سوسپانسیون باکتری R. solanacearum……… 2-8- بررسیهای گلخانه ای…………………………………….. 57 2-8-1- تهیه خاک و غده سیبزمینی………………………….. 57 2-8-2- كاشت غدههای سیبزمینی و تلقیح عوامل بیماریزا…..57 الف- اضافه کردن اینوکولوم قارچ C. coccodes و باکتری R. solanacearum به خاک…..57 ب- آغشته سازی غدههای سیبزمینی با قارچ C. coccodes و باکتری R. solanacearum….. 2-8-3- طرح آزمایش و آنالیز نتایج حاصل……………………… 58 2-9- استخراج DNA ژنومی قارچ C. coccodes……………….. 2-9-1- تولید میسلیوم ………………………………………….59 2-9-2 استخراج DNA به روش لی و تیلر……………………… 60 2-9-3- تعیین كمیت و كیفیت DNA……………………………… 2-10- نشانگر RAPD برای بررسی تنوع قارچ C. coccodes………….. 2-10-1- تنظیم شرایط PCR…………………………………….. الف- آغازگرهای واکنش RAPD…………………………………. ب- dNTPs……………………………………………………….. ج- كلرید منیزیم MgCl2………………………………………… د- بافر PCR (با غلظت 10 برابر) ……………………………..64 ه- آنزیم Taq DNA polymerase…………………………….. 2-11- الكتروفورز فرآوردههای تكثیر شده…………………. 65 2-12- تجزیه و تحلیل دادههای RAPD………………………. 2-13- استخراج پروتئین باکتری R. solanacearum………. 2-13-1- محلولهای مورد نیاز برای استخراج پروتئینهای محلول سلولی باکتری R. solanacearum……. الف- بافر Tris-Hcl 5/1 مولار با pH: 6.8…………………… دانلود پایان نامه این مطلب را هم بخوانید : کسب درآمد با تولید ویدیوی آموزشی 2-13-2- تهیه بافر استخراج……………………………….. 66 2-14- الکتروفورز پروتئینهای محلول سلولی باکتری R. solanacearum…….. 2-14-1- تهیه ژل اکریلآمید…………………………………. 67 الف- ژل زیرین……………………………………………….. 67 ب- ژل بالایی………………………………………………… 68 2-14-2- بافر تانک…………………………………………… 68 2-15- رنگآمیزی ژل اکریلآمید……………………………… 69 2-15-1- تهیه محلول رنگآمیزی……………………………. 69 2-16- رنگبری ژل اکریلآمید ………………………………….69 2-16-1- تهیه محلول رنگبر …………………………………..69 2-17- نگهداری ژل …………………………………………….69 فصل سوم: نتایج و بحث 3-1- جداسازی و شناسایی………………………………… 70 3-1-1 – قارچ Colletotrichum coccodes………………….. الف- ریخت شناسی پرگنه………………………………… 70 ب- ویژگیهای میکروسکوپی………………………………… 71 3-1-2- باکتری Ralstonia solanacearum………………… الف- تستهای فنوتیپی…………………………………….. 73 ب- واکنش فوق حساسیت در توتون……………………… 74 3-2- آزمون بیماریزایی……………………………………….. 75 3-2-1- آزمون بیماریزایی قارچ C. coccodes………………..
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 02:54:00 ب.ظ ]
|