پایان نامه ارشد: اثر تیمارهای حلقه برداری و اتفن بر صفات کمی و کیفی انگور رقم ‘ریش بابا قرمز’ |
1-8- آناتومی حبه انگور……………………………………………………………………………………………………………………… 5
1-9- دوره های رشد و رسیدن انگور……………………………………………………………………………………………………………………………………………. 6
1-9-1- مرحله اول: رشد سریع حبه……………………………………………………………………………………………………………………………………………. 6
1-9-2- مرحله دوم: توقف در رشد حبه………………………………………………………………………………………………………………………………………. 7
1-9-3- مرحله سوم: رسیدن میوه…………………………………………………………………………………………….. 7
1-10- رسیدن انگور و معیار آن…………………………………………………………………………………………………………… 7
1-11- هدف از انجام تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………….. 8
فصل دوم: بررسی منابع
2- 1- اهمیت کاربرد تکنیک حلقه برداری و اتفن………………………………………………………………………………………………………………………. 9
2- 2- حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………………… 10
2- 2- 1- نحوه حلقه برداری………………………………………………………………………………………………………… 11
2-2- 2- اهداف حلقه برداری……………………………………………………………………………………………….. 12
2- 2- 2- 1- افزایش تشکیل میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 12
2- 2- 2- 2- افزایش اندازه حبه………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 12
2- 2- 2- 3- زودرسی و رنگ گیری حبه ها…………………………………………………………………………………………………………………………… 13
2- 2- 3- افزایش مواد فتوسنتزی در اثر حلقه برداری…………………………………………………………………………………………………………….. 13
2- 2- 4- حلقه برداری و ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی……………………………………………………………………………………………………… 14
2- 2- 5- اثرات تضعیف کنندگی حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………….. 15
2- 2- 6- بستن قاعده شاخه های سبز سال جاری…………………………………………………………………………………………………………………. 15
2- 3- اسیدهای آلی در حبه انگور…………………………………………………………………………………………………………………… 16
2- 3- 1- متابولیسم تارتاریک اسید………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 16
2- 3- 2- متابولیسم مالیک اسید………………………………………………………………………………………….17
2- 4- اتیلن و تاریخچه اتیلن در زیست شناسی گیاهی……………………………………………………………………………………………………………. 20
2- 4- 1- اتیلن ……………………………………………………………………………………………………………… 21
2- 4- 2- اتیلن و کیفیت میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 21
2- 4- 3- بیوسنتز اتیلن: مکانیسم و تنظیم…………………………………………………………………………………………………………………………….. 22
2- 4- 4- مکانیسم سنتز اتیلن………………………………………………………………………………………. 22
2- 4- 5- اثرات مفید اتیلن…………………………………………………………………………………………………….. 24
2- 4- 6- اثرات زیان آور اتیلن…………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 25
2- 4- 7- اثرات اتیلن روی ظاهر میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25
2- 4- 8- اثرات اتیلن روی بافت میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………… 25
2- 4- 9- تأثیر اتیلن روی عطر و طعم میوه……………………………………………………………………………………………………………………………… 26
این مطلب را هم بخوانید :
2- 4- 10- اثرات اتیلن روی فنول کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی…………………………………………………………………………………………… 26
2- 5- اتفن……………………………………………………………………………………………………………………………….. 27
2- 6- سنتز فلاونوئید در انگور……………………………………………………………………………………………………. 28
2- 6- 1- تجمع فلاونوئیدها در حبه انگور……………………………………………………………………………………………………………………………….. 29
2- 6- 2- تجمع فلاونوئید در بذر انگور……………………………………………………………………………………………………………………………………. 30
2- 6- 3- مسیر بیوسنتز فلاونوئید در انگور ……………………………………………………………………………………………………………………………. 31
فصل سوم: مواد و روش ها
3- 1- ماده گیاهی و تیمار حلقه برداری……………………………………………………………………………………………………………………………………. 34
3- 2- تیمار اتفن……………………………………………………………………………………………………………. 34
3- 3- طرح آزمایشی……………………………………………………………………………………………………………. 34
3- 4- آزمونهای كیفی میوه……………………………………………………………………………………………… 35
3- 4-1- اندازهگیری مواد جامد قابل حل كل عصاره میوه (TSS)…………………………………………………………………………………………. 35
3- 4-2- اندازهگیری اسیدهای قابل تیتراسیون (TA)…………………………………………………………………………………………………………….. 35
3- 4-3- اندازه گیری ضریب رسیدگی میوه (TSS/TA)………………………………………………………………………………………………………. 36
3- 4-4- اندازه گیری pH آب میوه………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 36
3- 4- 5- تعیین سفتی بافت میوه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 36
3- 4- 6- اندازه گیری رنگ میوه……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37
3- 4- 7- اندازه گیری محتوای فنل كل………………………………………………………………………………………………………………………………….. 37
3- 4- 7- 1- تهیه محلول كربنات سدیم………………………………………………………………………………………………………………………………….. 38
3- 4- 7- 2- رسم منحنی استاندارد اسید گالیك……………………………………………………………………………………………………………………. 38
3- 4- 8- تعیین میزان فعالیت آنتی اکسیدان کل عصاره میوه……………………………………………………………………………………………….. 39
3- 4- 9- اندازه گیری ریزش حبه…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 40
3- 4- 10- اندازه گیری طول و عرض خوشه……………………………………………………………………………………………………………………………. 40
3- 4- 11- اندازه گیری وزن بیست حبه و خوشه……………………………………………………………………………………………………………………. 40
3- 5- تجزیه و تحلیل دادهها…………………………………………………………………………………………… 40
فصل چهارم: نتایج
4- 1- نتایج حلقه برداری و محلول پاشی اتفن و اثر متقابل آنها بر صفات کمی و کیفی اندازه گیری شده میوه انگور ریش بابا قرمز در زمان برداشت…………………………………………………………………………………………………………… 41
4- 2- مواد جامد محلول………………………………………………………………………………………………………….. 43
4- 3- اسیدهای قابل تیتراسیون………………………………………………………………………………………………… 43
4- 4- ضریب رسیدگی میوه………………………………………….44
4- 5- pH آب میوه…………………………………………………………………………………………………………………………… 45
4- 6- طول خوشه…………………………………………………………………………………………………………………….. 45
4- 7- عرض خوشه………………………………………………………………………………………………………………………………. 45
4- 8- وزن 20 حبه……………………………………………………………………………………………………………………. 46
4- 9- وزن خوشه………………………………………………………………………………………………………………………. 46
4- 10- ریزش حبه………………………………………………………………………………………………………………………… 47
4- 11- سفتی بافت حبه……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..48
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-07-01] [ 12:53:00 ب.ظ ]
|